Thn ανοιξη η αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου των δυο τραπεζων

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ALPHA - EUROBANK
Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η δημιουργία του ενιαίου σχήματος της Alpha με την Eurobank καθώς οι δύο τράπεζες προχωρούν στην από κοινού αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου την ερχόμενη Άνοιξη. Στη διάρκεια των πρόσφατων γενικών...
συνελεύσεων τους εγκρίθηκε η μεταξύ τους συγχώνευση με τους μετόχους
να δίνουν εξουσιοδότηση στα διοικητικά τους συμβούλια να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες και την περαιτέρω κεφαλαιακή τους ενίσχυση . Όπως είπε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος η αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στο β΄ τρίμηνο της ερχόμενης χρονιάς, με βάση και τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές, από τις οποίες θα εξαρτηθεί και το ύψος της. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Νανόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενους στους μετόχους της τράπεζας τόνισε ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψει το επενδυτικό κλίμα. Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων για την πτωτική πορεία της τιμής της μετοχής και τα προβλήματα επάρκειας που θα αντιμετωπίσει η Alpha Bank από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ο κ. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι αυτά δεν οφείλονται στο γεγονός ότι έδωσε «στραβά δάνεια», αλλά στις τοποθετήσεις της σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δύσκολα θα ξαναδούμε τις τιμές στις οποίες έφτασαν οι μετοχές των τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε ότι η συγχώνευση με την Eurobank αποτελεί μία νέα αρχή, ενώ αναφερόμενος στη κυβέρνηση Παπαδήμου εξέφρασε την ελπίδα να συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση στη χώρα.

Νανόπουλος
Η τράπεζα που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα λειτουργεί υπό το νέο διακριτικό τίτλο Alpha Eurobank. Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε ότι η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι «μια ιστορική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα, ενισχύει τις προοπτικές αντιμετώπισης της κρίσης, ισχυροποιεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας και δίνει ένα θετικό μήνυμα προοπτικής συνολικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. ίδιος αφού σημείωσε ότι «επιταγή των ημερών μας και της συγκυρίας είναι η συνεργασία, η ένωση των δυνάμεων, η σύγκλιση και η συμπόρευση», υπογράμμισε πως «το σχέδιο συγχώνευσης της Eurobank με την Alpha Bank που ανακοινώθηκε στο τέλος Αυγούστου, δείχνει ότι συλλαμβάνοντας έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών, δεν προσαρμοζόμαστε απλώς αλλά, αναλαμβάνοντας μια συγκεκριμένη στρατηγική πρωτοβουλία, κινούμαστε δυναμικά προς το μέλλον».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG χαρακτήρισε τη συνένωση αυτή, «ιδανικό συνδυασμό δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, αξιών και επιχειρηματικών προτύπων», τονίζοντας ότι θα είναι η 23η μεγαλύτερη τράπεζα στην ευρωζώνη με συνολικό ενεργητικό 145 δισ. ευρώ, 98 δισ. ευρώ χορηγίες και 68 δισ. ευρώ καταθέσεις, θα διαθέτει δίκτυο 2.300 καταστημάτων και περίπου 34.000 εργαζόμενους.

Ενοποίηση
Σύμφωνα με το διαδικαστικό η ολοκλήρωση η συγχώνευση θα ολοκληρ
Keywords
Τυχαία Θέματα