To 1o donation film festival στο δημο κερατσινιου-δραπετσωνας

17:33 31/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη, που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι αφιερωμένο το 1ο Donation Film Festival, που θα διεξαχθεί από 1 έως και 15 Αυγούστου στους δημοτικούς κινηματογράφους του Δήμου Κερατσινίου...
Δραπετσώνας. Το φεστιβάλ προσφέρει δωρεάν είσοδο στους θεατές και έχει ως στόχο να τους παρακινήσει να προσφέρουν ό,τι χρηματικό ποσό επιθυμούν μετά το τέλος
των προβολών –εάν βεβαίως το επιθυμούν- για την αναβάθμιση πολιτισμικών χώρων και εν προκειμένω του δημοτικού κινηματογράφου REX, που παραμένει κλειστός εδώ και αρκετά χρόνια.
“Συνήθως σε ένα φεστιβάλ έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε ένα εισιτήριο συγκεκριμένης ανταλλακτικής αξίας και να παρακολουθούμε την ταινία –ή τις ταινίες- που επιλέξαμε. Στο Donation Film Festival δεν συμβαίνει αυτό. Οι προβολές είναι ελεύθερες για το κοινό. Στην είσοδο και την έξοδο του κινηματογράφου θα υπάρχουν διαμορφωμένες κάλπες-κουμπαράδες που ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει ό,τι θέλει και φυσικά αν θέλει” εξηγεί ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής και προσθέτει: “Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ανακατασκευάσουμε έναν ιστορικό κινηματογράφο της Δραπετσώνας, το REX, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά. Εάν όμως οι εργασίες καθυστερήσουν για τον οποιονδήποτε λόγο, έχουμε συμφωνήσει ως διοργανώτρια αρχή να δοθούν ή σε ανάλογο πολιτιστικό έργο ή σε φιλανθρωπικό σκοπό”.

O κος Τζανής όμως δίνει και το στίγμα του φεστιβάλ: “Δεν την φοβόμαστε την οικονομική κρίση. Δημιουργούμε το 1ο Donation Film Festival, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ -μια ανάσα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αποκλειστικά στους θερινούς κινηματογράφους Μάρθα Καραγιάννη, Μελίνα και Άνεσις. Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμά του, το φεστιβάλ επέλεξε για εφέτος όχι κατ' ανάγκη να μιλήσει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά να επισκεφτεί τις χώρες που τη βιώνουν παράλληλα με εμάς”.

Σε συνεργασία λοιπόν με την ισπανική πρεσβεία, το Ινστιτούτο Θερβάντες, την πρεσβεία της Αργεντινής, τις κινηματογραφικές εταιρείες Νew Star, Rosebud και Σπέντζος φιλμς, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και την ΕΡΤ, το φεστιβάλ επέλεξε μια σειρά ισπανόφωνων κυρίως ταινιών με το «Μαύρο ψωμί» («Pa negro») του Aγκούστι Οϊαρόνγκα ως ταινία έναρξης (το φεστιβάλ θα κλείσει με την πρεμιέρα στην Ελλάδα της ταινίας «Wanderlust» με τους Πολ Ραντ και Τζένιφερ Ανιστον).

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Universal, το Donation Film Festival θα κάνει μια ενδεικτική επιλογή για προβολή ταινιών που έχουν επεξεργαστεί ψηφιακά από τα κινηματογραφικά αρνητικά και κυκλοφορούν ήδη -ή θα κυκλοφορήσουν σύντομα- σε ειδική επετειακή έκδοση blu-ray από τη Sony Pictures Home Entertainment Hellas.

Ανάμεσά τους η ξεκαρδιστική κωμωδία «Μια τρελή... τρελή πτήση», το κλασικό «Κεντρί» αλλά και ένα τριήμερο ταξίδι στον χρόνο με δύο από τις γνωστότερες τριλογίες του εμπορικού αμερικανικού κινηματογράφου: «Επιστροφή στο Μέλλον» και «Jurassic Park».
Για ποιο λόγο είνα
Keywords
Τυχαία Θέματα