Tσιμογιαννης - μουρουτης το νεο ισχυρο διδυμο της λ. συγγρου

10:53 9/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Aπό το : anatropi2020.gr
Η διαφημιστική BBDO και ο πρώην αντιπρόεδρος της Ashley & Holms του Μάκη Σεριάτου αλλά και διευθύνων σύμβουλος της επιτυχημένης Politics Γρηγόρης Τσιμογιάννης (φωτό αριστερά) είναι τα κλειδιά της...
προεκλογικής στρατηγικής και καμπάνιας της ΝΔ, όπως πληροφορείται το anatropi2020.gr.
Οι συσκέψεις στη Λ. Συγγρού είναι καθημερινές και τις συντονίζει, εκ μέρους του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά,
ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Μουρούτης (ο οποίος είχε, την προγηούμενη εβδομάδα και το γνωστό επεισόδιο με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο που έτυχε μεγάλης προβολής και ανάγκασε τον πρόεδρο της Νδ να παρέμβει).

Ο Γ. Μουρούτης είναι ένα στέλεχος που βρίσκεται δίπλα στον Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και θεωρείται από τους "επιθετικούς παίκτες" ...

του σαμαρικού μπλοκ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως πρώτος άρχισε (μέσω twitter και facebook) τις επιθέσεις προσωπικά στον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και δέχθηκε αντεπίθεση, όταν το όνομά του βρέθηκε (σε κυριακάτικα δημοσιεύματα) μεταξύ των υψηλά αμοιβόμενων στελεχών σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο Γρηγόρης Τσιμογιάννης είναι προσωπιικός φίλος του Σαμαρά κι ένας από τους πιο επιτυχημένους στο χώρο της στρατηγικής, του πολιτικού μάνατζμεντ και της διαχείρισης κρίσεων και είχε δεχθεί πρόταση να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου στη ΝΔ, αμέσως μετά την εσωκομματική νίκη΄του 2009. Τότε, μάλιστα, πολλοί είχαν πιστώσει κατά μεγάλο μέρος αυτή τη νίκη στους χειρισμούς και την τακτική που είχε εισηγηθεί ο Τσιμογιάννης.
Δεν παρέμεινε, όμως, στην τότε Ρηγίλλης, επειδή αντέδρασε το νεοδημοκρατικό λόμπι με πρώτον, απ΄ ότι λέγεται, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που ανέλαβε, τελικά και τη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ.
Εκείνοι που γνωρίζουν τα νεοδημοκρατικά λένε πως σταδιακά διαμορφώνεται ένα ισχυρό τρίγωνο στην επικοινωνία της Λ. Συγγρού με προεξάρχοντα τον Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα του τους Γ. Μουρούτη και Γρ. Τσιμογιάννη. Ο τελευταίος έχει δεχθεί πρόταση να παραμείνει στη ΝΔ, ειδικά εάν αναλάβει να κυβερνήσει και δεν το έχει απορρίψει.
Κάποιοι τον βλέπουν να συντονίζει την επικοινωνία μαις κυβέρνησης Σαμαρά από το υπόγειο του Μαξίμου.
Μία από τις πρώτες κινήσεις του διδύμου ήταν η "εξαφάνιση" του συμβόλου της ΝΔ και το σύνθημα "Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει" που εμφανίζεται, για πρώτη φορά, ως background του Αντώνη Σαμαρά στο Αιγάλεω.
Οι Τσιμογιάννης και Μουρούτης, μαζί με τα στελέχη της BBDO, πιστεύουν πως η καμπάνια Σαμαρά πρέπει να είναι θετική, να αποβλέπει στην ανάπτυξη προσδοκιών για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και δεν θα έχει αρνητικό χαρακτήρα έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Θα αναδεικνύει, ως φαίνεται, τη συνεύθυνη Βενιζέλου στη διετία του μνημονίου 1, δεν πρόκειται, όμως, να κάνουν την εμφάνισή τους τηλεοπτικά σποτάκια με τις παπανδρεϊκές δηλώσεις τύπου "Λεφτά υπάρχουν" ή περί "Τιτανικού".
Βεβαίως αρκετοί παλαιοκομματικοί και καραμανλικοί δεν βλέπουν θετικά τις κινήσεις των Τσιμογιάννη και Μουρούτη και καραδοκούν για τις πρώτες
Keywords
Τυχαία Θέματα