Xiλιαδες στρατιωτες αποσυρει απο την ευρωπη ο αμερικανικος στρατος

13:28 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν περίπου 7.000 από τους 81.000 Αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της νέας αμυντικής στρατηγικής τους και των μέτρων λιτότητας που πλήττουν τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα. Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο θα αποσύρει δύο από...
τις τέσσερις ταξιαρχίες μάχης του στρατού ξηράς που έχουν τη βάση τους στην Ευρώπη, δηλαδή 7.000 στρατιωτικούς, δήλωσε ο Πανέτα στο AFPS, το πρακτορείο ειδήσεων που λαμβάνει πληροφορίες από το Πεντάγωνο.

Αυτές
οι ταξιαρχίες μάχης, καθεμιά από τις οποίες έχει δυναμικό περίπου 3.500 στρατιώτες δεν διευκρινίζεται πού βρίσκονται. Ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να τις αντικαταστήσει εκ περιτροπής από διάφορες μονάδες.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ που παρουσιάσθηκε στις 5 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Αυτή προβλέπει να δοθεί η στρατηγική προτεραιότητα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή.

Η απόσυρση των στρατιωτών έχει σχέση με τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να λάβει το Πεντάγωνο, προκειμένου να κάνει οικονομία της τάξης των 487 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Περίπου 81.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πενταγώνου στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011.

Μεταξύ αυτών είναι 41.000 στρατιώτες του αμερικανικού στρατού ξηράς, που σταθμεύουν κυρίως στη Γερμανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα