Αδεδυ: οχι στο κουρεμα των ομολογων των ταμειων

18:43 5/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη ριζική διαφωνία της με το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και ζητά την εξαίρεσή τους, διαφορετικά προειδοποιεί με προσφυγές και κινητοποιήσεις. «Η ΑΔΕΔΥ θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων» τονίζει, καταγγέλλοντας κυβέρνηση
και τρόικα ότι όχι μόνο δεν εξαίρεσαν τα Ταμεία από το PSI, αλλά «αντίθετα αρνούνται να καλύψουν κάθε νέα απώλεια των...
Ταμείων τη στιγμή που χαρίζουν και πάλι απλόχερα δεκάδες δισ. στις Τράπεζες».

Την ίδια στιγμή ερώτηση για την «ανεξήγητη εξαίρεση» κάποιων ομολόγων από τη διαδικασία του PSI, επιλογή που θα στοιχίσει στο Δημόσιο 4 δισ. ευρώ καταθέτει ο Δημ.Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εξαιρούνται ομόλογα από το «κούρεμα» για να ωφεληθούν οι τράπεζες και όχι τα φυσικά πρόσωπα ή τα ασφαλιστικά ταμεία!

Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτάει γιατί η κυβέρνηση αφού μπήκε στη λογική των εξαιρέσεων, δεν συμπεριέλαβε στην εξαίρεση από το «κούρεμα» τους ιδιώτες αποταμιευτές αλλά και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ποιες τράπεζες
ευνοούνται από την προνομιακή αυτή μεταρρύθμιση και πόσο κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Η συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν το έγκλημα σε βάρος της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

» Αφού για χρόνια καταλήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων χαρίζοντάς τα στις Τράπεζες και τους επιχειρηματίες, αφού χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά για την ενίσχυση του χρηματιστηρίου και οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή δραματική κατάσταση, ετοιμάζονται σήμερα να δώσουν τη χαριστική βολή στα αποθεματικά των Ταμείων και να τα οδηγήσουν σε διάλυση μέσα από το κούρεμα των ομολόγων.

» Η κυβέρνηση και η τρόικα όχι μόνο δεν εξαίρεσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων, που αποτελεί βασικό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά αντίθετα αρνούνται να καλύψουν κάθε νέα απώλεια των Ταμείων τη στιγμή που χαρίζουν και πάλι απλόχερα δεκάδες δις στις Τράπεζες.

» Τα αποθεματικά όμως των Ταμείων αποτελούν ιερή περιουσία των ασφαλισμένων. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ζητήσει και ζητά την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων.

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Δ.Σ. των Ταμείων να μην προχωρήσουν στο νέο έγκλημα σε βάρος των Ταμείων και των ασφαλισμένων».

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων. Στα πλαίσια αυτά επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων. Επίσης θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, στις 13.30 μπροστά στα γραφεία του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. (Όθωνος 10-Αθήνα),
Keywords
Τυχαία Θέματα