ΑΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Εκτός στόχου εκτιμά η τρόικα ότι θα κινηθεί το φετινό έλλειμμα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ή ενός μεγαλύτερους κουρέματος του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» στην σημερινή...
ανακοίνωση της η τρόικα, θα εκφράζει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο δημοσιονομικό σκέλος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Στο μεταξύ, ανησυχία επικρατεί
στην Αθήνα αναφορικά με τις συζητήσεις που διεξάγονται - ερήμην της κυβέρνησης - για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι η αποστολή της τρόικας στη χώρα μας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- «αν χρειαστεί να τα χειριστώ προσωπικά με πολιτικές λύσεις αυτό θα γίνει, αλλά δεν το βρίσκω πιθανό».

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στην αυστριακή τηλεόραση, ότι γίνονται συζητήσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους, μεγαλύτερο από 21%.
Keywords
Τυχαία Θέματα