Αφετηρια εξελιξεων για τη διαδοχη στο πασοκ

10:02 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Σε ένα νέο σκηνικό επιχειρεί να μεταφερθεί το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να ενεργοποιήσει το «ένστικτο της επιβίωσης», τη στιγμή που οι δημοσκοπικές προβλέψεις δείχνουν κατάρρευση των ποσοστών του. Οι δυσκολίες εξακολουθούν να είναι σημαντικές, το...
«τανγκό» Βενιζέλου - Λοβέρδου δημιούργησε προσδοκίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα παραμένει
«αμήχανη» αναμένοντας «σήμα» από κορυφαία στελέχη και ο Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να περιγράψει τον «Οδικό του Χάρτη» με στόχο και την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Διότι μπορεί η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης να αφορά επισήμως το «διακύβευμα» της χώρας και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά οι περισσότεροι εκτιμούν ότι σύγκληση της ΚΟ θα αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.
Χθες το βράδυ (μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες), άλλωστε, υπουργοί, στελέχη και βουλευτές διαβουλεύονταν ανά ομάδες για τη «γραμμή» που θα ακολουθήσουν, ενώ ο Β. Βενιζέλος, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και διά άλλων στελεχών, προσπαθούσε να διασφαλίσει το «σενάριο της μίας υποψηφιότητας για την εκλογή νέου αρχηγού».

Χθες επίσης ο άρτι αφιχθείς από το Ισραήλ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία όχι μόνο με τους κ. Βενιζέλο και Λοβέρδο, που «αιφνιδίασαν» με την κίνησή τους, αλλά και με άλλα πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (υπουργούς), με τους οποίους είχε συζήτηση εφ' όλης της ύλης.
Σήμερα, δε, στις 11 το πρωί έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Β. Βενιζέλο - η Ιπποκράτους λέει ότι αφορά την πρόοδο του PSI και της κρίσιμης συμφωνίας για το νέο δάνειο, αλλά οι γνωρίζοντες λένε ότι ο υπουργός Οικονομικών τουλάχιστον θα περιγράψει τη στρατηγική του για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Εγκυρες πληροφορίες τονίζουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, που θα λάβει τον λόγο μετά τον Γ. Παπανδρέου, αφού ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα σκληρά μέτρα που ζητεί η τρόικα, θα ξεκαθαρίσει ότι η «εκκρεμότητα» στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατόν.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι άλλα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Απ. Κακλαμάνης και οι Κ. Σκανδαλίδης, Π. Ευθυμίου θα ζητήσουν εν πολλοίς να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και η εκλογή αρχηγού να γίνει ενδεχομένως στις 18-19 Φλεβάρη.
Το ζήτημα των εσωκομματικών ανακατατάξεων απασχολεί το σύνολο και δη τους άμεσα ενδιαφερομένους. Χθες το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ των πιέσεων της τρόικας και του PSI, ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Αν. Λοβέρδο, ο οποίος εν συνεχεία λέγεται ότι είχε συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη με στόχο μία και μοναδική υποψηφιότητα.
Η Αννα Διαμαντοπούλου συνεχίζει τις ομιλίες της με Πρωτοβουλία Πολιτών ευρύτερου κεντροαριστερού πλαισίου (μετά την Παλαιά Βουλή «ανεβαίνει» την προσεχή εβδομάδα σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη), ο Χρ. Παπουτσής εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία, το ίδιο κάνουν ο Χ. Καστανίδης και η Λούκα Κατσέλη, στελέχη που θεωρούνται «παπαν
Keywords
Τυχαία Θέματα