Αυστηρο μηνυμα σουλτς στις ηπα...

20:34 1/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Την έντονη δυσφορία του για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις παρακολουθήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος...
ευρωπαίων πολιτών και θεσμικών οργάνων εξέφρασε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μάρτιν Σούλτς.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια» και αποκάλυψε ότι επικοινώνησε με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Ε.Ε. διαμηνύοντάς του ότι, αν αποδειχθούν αληθή τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου
για τις παρακολουθήσεις ευρωπαίων πολιτών από τις ΗΠΑ, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών θα δεχθούν ένα ισχυρό πλήγμα.
«Είμαι υποχρεωμένος να διαμαρτυρηθώ έντονα στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, παρακολουθούνταν όλες οι συζητήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ηλεκτρονική αλληλογραφία των μελών της Κομισιόν», σημείωσε.
Εξέφρασε πάντως την κατανόησή του για την ανάγκη παρακολουθήσεων και καταγραφής επιλεγμένων ηλεκτρονικών δεδομένων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, αν και όπως είπε, «δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θεωρηθεί ως εχθρική δύναμη από τις ΗΠΑ».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα