Αυστραλιανο ενδιαφερον για επενδυσεις στην ελλαδα...

21:06 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον δύο νέες αυστραλιανές επενδύσεις στην Ελλάδα, στους τομείς της υποδηματοποιίας και της αναψυχής (αλυσίδα καφέ), βρίσκονται προ των πυλών, ...
ενώ ξαναζεσταίνεται το ενδιαφέρον του αυστραλιανού πολυεθνικού ομίλου Glory Resources για την επένδυση χρυσού στις Σάπες Ροδόπης, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώση της «Ν» στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε το δ.σ. του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας.
Το δείπνο παρατέθηκε στο πλαίσιο
της αυστραλιανής συμμετοχής στην 78η ΔΕΘ για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες και της 30ής επετείου από την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη.
Ειδικότερα όσον αφορά την επένδυση χρυσού στις Σάπες, πηγές από το Ελληνοαυστραλιανό Επιχειρηματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μελβούρνης (έδρα Μελβούρνη) φέρουν τον αυστραλιανό όμιλο να ξαναεξετάζει με θετική προοπτική την επένδυση στις Σάπες. Υπενθυμίζεται ότι το φετινό Απρίλιο η θυγατρική του εν λόγω Ομίλου «Μεταλλευτική Θράκης» προέβη σε αναστολή της δραστηριότητάς της και κλείσιμο των προσωρινών της εγκαταστάσεων στην περιοχή, καθώς εκκρεμούσε επί 14 μήνες η έγκριση επενδυτικών όρων του απλού γεωτρητικού προγράμματος, που είχε υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος το Φεβρουάριο του 2012.
Θετικές προδιαγράφονται, εξάλλου, γενικότερα σύμφωνα με τα μέλη της αυστραλιανής συμμετοχής στη ΔΕΘ (αποστολή αποτελούμενη από επτά εταιρείες και έξι μέλη του Κοινοβουλίου της Βικτώριας), με τον πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας, κ.Μιχάλη Μποδούρογλου, και την πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, ελληνικής καταγωγής κα.Τζένη Μπλούμφιλντ, οι προοπτικές ανάπτυξης των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων.
«Οπως και στο παρελθόν, μπορούμε να αδράξουμε τις σημερινές προκλήσεις και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες. Μέσω ανοικτών οικονομικών και κοινωνιών μπορούμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία για τους λαούς μας», τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης η κα Μπλούμφιλντ, ενώ συγχαρητήρια τόσο στο δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. για την 78η ΔΕΘ, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική εμπορική έκθεση, όσο και γενικότερα στην Ελλάδα, για την πρόοδο που έχει κάνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της οικονομίας της, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ανω Βουλής Βικτώριας, γερουσιαστής Bruce Atkinson, που ήταν κύριος ομιλητής της βραδιάς.
«Οταν κοιτάμε την Ελλάδα, δεν βλέπουμε το ποτήρι μοσοάδειο, αλλά μισογεμάτο» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής ενός πολυδιάστατου μοντέλου στην ελληνική οικονομία.
Τομείς στους οποίους ο ίδιος εντόπισε σημαντικές προοπτικές νέων συνεργασιών, πέρα από τις κλασικές εμπορικές ανταλλαγές αγαθών και προϊόντων, είναι η εκπαίδευση και ο κινηματογράφος-τέχνες.
Το μήνυμα «αξίζει να επενδύσετε στην Ελλάδα και στη Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να πιστέψετε στην ελληνική οικονομία. Εμπιστευθείτε μας, η Ελλάδα άλλαξε» απηύθυνε από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.
Για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας, όπως επεσήμανε στη «Ν» ο αντιπρόεδρός του, Χρήστος Φώλιας, αναπτύσσει δράση σε τρεις άξονες-πυλώνες: ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου - ανταλλαγή επενδύσεων - joint venture με έδρα είτε την Ελλάδα και στόχο τις αγορές των Βαλκανίων και της Ε.Ε., είτε την Αυστραλία με στόχο την αυστραλιανή και τις κοντινές αγορές.
Πηγήμ : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα