Αυτο ειναι το σχεδιο εξοδου απο την εε...

15:41 8/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Αντιμέτωπη με το Grexit είναι η χώρα από την Κυριακή το βράδυ. Όλα θα κριθούν από τους χειρισμούς που θα κάνει...
η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες και το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων που θα κατατεθούν στους θεσμούς. Η σοβαρότητα και η τεκμηρίωση των ελληνικών προτάσεων θα καθορίσει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Η ώρα μηδέν για την Ελλάδα φθάνει την Κυριακή όπου έχει συγκληθεί Σύνοδος όλων των ηγετών της ΕΕ και όχι μόνον της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο του Grexit βασίζεται σε συγκεκριμένο
σχέδιο που έχει ήδη προετοιμαστεί από τους εταίρους. Το σχέδιο προβλέπει την σταδιακή διολίσθηση της Ελλάδας εκτός Ευρωπαικής Ενωσης μέχρι τις 31/12/2015.

Αρχής γενομένης με την κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν, κάθε μήνα θα πάει η ισχύς των συμφωνιών που έχει η χώρα μας ως μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Αυτό θα επηρεάζει ανάλογα και θα αλλάζει τις λειτουργίες του κράτους σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως πχ τελωνειακοί έλεγχοι κλπ.

Δηλαδή η Ελλάδα κάθε μήνα θα αποδεσμεύεται από υποχρεώσεις και διαδικασίες που τηρεί ως μέλος της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα η ΕΕ θα δίνει ως την πλήρη αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ ένα ποσό -οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 2 δισ. ευρώ- προκειμένου να μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Δηλαδή να είναι σε θέση να αγοράζει καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα για να καλύπτονται βασικές λειτουργίες, όπως είναι ο στρατός, οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι ανάγκες της αστυνομίας κλπ.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα