Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης μητσοτάκη

09:00 2/3/2021 - Πηγή: Fimotro
Δένδιας, Κικίλιας, Πιερρακάκης οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της OpinionPoll για την «Political», το συνολικό κυβερνητικό έργο αξιολογείται θετικά από το 47%. Τα μεγα- λύτερα ποσοστά συναντιούνται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. με 81,5% και εκείνους του ΚΙΝ.ΑΛ. με 50,9%. Τα ποσοστά στα άλλα κόμματα εί- ναι: ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, ΚΚΕ 19%, Ελληνική Λύση

41,4%, ΜέΡΑ25 11,1%. Στον χώ- ρο του Κέντρου η θετική αξιολόγηση φτάνει το 55,7%. Σημειώνουμε ότι, όπως είδαμε σε σχέση με την έρευνα του βαρόμετρου της OpinionPoll τις μέρες από 15/2 έως 19/2, η εκτίμηση του κυβερνητικού έργου είχε παρου- σιάσει μια κάμψη κατά 5% και στις μέρες αυτές δίνεται η εικόνα μιας ανά- καμψης στις προηγούμενες επιδόσεις.

Από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιημένο δηλώνει το 12%. Ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλό, της τάξεως του 29,4%. Στον χώρο του Κέντρου η ικανοποίηση είναι μόλις 7,5%, της Κεντροαριστεράς 18,6% και της Αριστεράς 29,8%.

Η αποδοχή του Κυρ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού βρίσκεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, σημαντικά υψηλότερη από την αποδοχή του κυβερνη- τικού έργου, της τάξεως του 57%, με μικρή κάμψη σε σχέση με τον Ιανουά- ριο. Τα μεγαλύτερα ποσοστά συναντιούνται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. με 86,4%, του ΚΙΝ.ΑΛ. με 78,2% και της Ελληνικής Λύσης με 58,6%. Ωστόσο, περίπου ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έχει θετική άποψη για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ πιο αρνητικοί -όπως και σε άλλα ερωτήματα, όπως ξανασημειώσαμε- εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΜέΡΑ25 με 18,5%.

The post Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα