Αυτοξεφτιλιστηκε η διοικηση της ερτ!!!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ αυτοξεφτιλίζεται, και η διοίκηση περί άλλων τυρβάζει. Δεν είχα καμιά διάθεση να ασχοληθώ με έναν οργανισμό ενημέρωσης, που τύποις υπάρχει...
Η ανακοίνωση όμως που έδωσε στη δημοσιότητα ότι δεν είχε ενημέρωθεί για τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου και δεν τις κάλυψε επειδή ήταν στα γαλλικά μέσα, δείχνει την άγνοια του αντικειμένου και χρειάζεται απάντηση. Μήπως ήθελαν οι υπεύθυνοι να τους ενημερώσει με συστημένη επιστολή;

Η ΕΡΤ,
αν επιβιώνει και λειτουργεί, αυτό οφείλεται στο ζήλο και την αγάπη των εργαζομένων. Είναι πραγματικά ήρωες. Τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικό και καλλιτεχνικό προσωπικό που τη λειτουργούν μετά το «μαύρο». Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως για τη σημερινή διοίκηση, που με το «θυμιατήρι» στο χέρι χωρίς λιβάνι, να «λιβανίζει παπάδες» και διάκους για να την διατηρούν μέσα στο εκκλησίασμα της Αγίας Παρασκευής...

Αφού έκανε την πατάτα με τον Ολάντ μετά την κατάθεση στεφάνου, να μην έχει προβλέψει δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ή άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να συμβούν, με ανακοίνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, η διοίκηση θα είχε παραιτηθεί. Εδώ η παχυδερμία δεν το επιτρέπει. Άλλωστε οι διοικήσεις και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν κάνουν τόσες «μ@λ@κίες, που μακάρι να ήταν αυτή η μοναδική.

Εδώ όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Όταν σε παρακολουθούν διεθνή ΜΜΕ και στέλνουν εικόνα σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί να ξεφτιλίζει ο πρώτος κρατικός ενημερωτικός σταθμός μια χώρα. Η ευθύνη βέβαια βαραίνει και πρόσωπα με ειδικές «κομματικές» ταυτότητες, που βρίσκονται ανάμεσα στο εκκλησίασμα και είναι ανίκανοι να προβλέψουν γεγονότα που μας εκθέτουν διεθνώς. Επειδή έχω ζήσει από μέσα την ΕΡΤ, θα μπορούσα να αναφερθώ σε δεκάδες γεγονότα, που άλλα είναι για κλάματα και άλλα για γέλια από παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων, τεχνικών και άλλων ειδικοτήτων.

Από το Desk των ειδήσεων, το μοντάζ, τις απ΄ευθείας μεταδόσεις μεγάλων πολιτικών και μη γεγονότων, παρεμβάσεις την ώρα μετάδοσης δελτίων, από κυβερνητικά και άλλα πρόσωπα, διάφορα κομματικά στελέχη κ.ά. Δεν θα το κάνω. Μην πιστεύει όμως κανείς ότι υπάρχει ανεξάρτητη και ελεύθερη ενημέρωση. Για να γίνουμε BBC που όλοι επαγγέλλονται, θα περάσουν μερικοί αιώνες ακόμη!!!

Το ότι όμως η κρατική τηλεόραση είναι προβληματική, αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδιωτική μένει στο απυρόβλητο. Εκεί είναι χειρότερα. Οι εργαζόμενοι τραβάνε χαμαλίκι, εκτός από μια μικρή «ομάδα» που πληρώνεται πλουσιοπάροχα για να ελέγχει το σύστημα. Τα πρόσωπα που διορίζονται σε θέσεις κλειδιά, και ιδιαίτερα στην ενημέρωση γνωρίζουν εκ των προτέρων το ρόλο τον οποίο τους αναθέτουν. «Θεματοφύλακες των κυβερνητικών συμφερόντων και των εργοδοτών». Γκέκε!!! Άντε για!

Εν τω μεταξύ η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοινωσή της τάσσεται στο πλευρό των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, για το αναχρονιστικό και παρωχημένο ν/σ για αδιοδότηση στα ΜΜΕ. Αυτό, κατά την προσωπική μας άποψη είναι ένα ν/σ με εγκεφαλική αιμορραγία, που εκπονήθηκε στο «παρεκλήσι» του Μαξίμου από «παπάδες και διάκους».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται αλληλέγγυα στις απεργιακές κινητοποιήσεις του δημοσιογραφικού κλάδου, που πραγματοποιούνται διεκδικώντας τις ατομικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες που το σύνταγμα τους δίνει, καθώς και την αξιοπρέπεια στη δουλειά και το λειτούργημα που επιτελούν.

Αυτή την περίοδο της κρίσης που πολλοί εκμεταλλεύονται, ώστε να μην αφήσουν κανένα δικαίωμα στους εργαζόμενους, πρέπει όλοι μαζί να αντιταχθούμε και να σταθούμε απέναντι στις λογικές των «νταβατζήδων» και «αφεντάδων» από όποια πλευρά κι αν βρίσκονται.

Προειδοποιούμε όλους ότι στις πλάτες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δεν μπορεί να παίξει κανείς και δεν μπορεί να είναι αυτοί που θα «πληρώσουν το μάρμαρο» και να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα του ξεκαθαρίσματος των «βαρόνων» των ΜΜΕ με την Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι που τα τελευταία χρόνια έχουν νιώσει το πογκρόμ των διώξεων σε όλα τα μέσα, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά, είναι η πραγματική περιουσία όλων των ΜΜΕ και έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν την ψυχή τους με αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να διεκδικούν τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο.

Οι δίκαιοι αγώνες, με ενότητα αλλά και ειλικρινείς προθέσεις εκ μέρους όλων, μπορούν να έχουν δυναμική τέτοια που να αλλάζει τις βουλήσεις της κάθε μνημονιακής πολιτικής που φέρνει αναξιοπρέπεια, φτώχεια και συνθήκες μεσαίωνα στην εργασία.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ και των σωματείων μελών της, στις ενώσεις των συντακτών και του διασωματειακού απέναντι στις δολοπλοκίες, τα συμφέροντα και τον αυταρχισμό όσων θέλουν να ελέγξουν την ενημέρωση και τον πολιτισμό.

Θα πάρουμε πρωτοβουλία ώστε να συντονιστεί ένας αγώνας πολύπλευρος, με κύριο στόχο την απαίτηση της κοινωνίας για ελεύθερη ενημέρωση και πολιτισμό σε όλα τα μέσα, με αιχμή του δόρατος τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, με την απαραίτητη συμμετοχή της κοινωνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα