Αυξανονται οι νεκροι στην κινα...

15:40 22/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 300 τραυματίστηκαν από το σεισμό σημειώθηκε στην επαρχία Γκανσού της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό...

Ο σεισμός έπληξε τις κομητείες Μινσιάν και Ζανγκσιάν της επαρχίας Γκανσού και έγινε αισθητός σε γειτονικές πόλεις, όπως ανακοίνωσε το Σεισμολογικό Γραφείο του Γκανσού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σεισμό καταστράφηκαν περίπου 380 σπίτια και άλλα 5.000 υπέστησαν ζημιές στην κομητεία Ζανγκσιάν.
Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πέντε
πόλεις της Ζανγκσιάν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πολλές σιδηροδρομικές γραμμές.
Οι τοπικές αρχές επιστράτευσαν εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες για να βοηθήσουν στο έργο της διάσωσης.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι μέλη του προσωπικού της στην Κίνα κατευθύνονται στην πληγείσα περιοχή και ότι θα αποστείλει μια πρώτη βοήθεια από 200 σκηνές και βασικά είδη διατροφής.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στην περιοχή αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν κατολισθήσεις.
«Οι δυο κομητείες που επλήγησαν από το σεισμό, οι Μινσιάν και Ζανγκσιάν, προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Σημειώνεται ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμούς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ και 6,6 σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Γκανσού.
Όπως έγινε γνωστό ακολούθησαν περίπου 400 μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη των οποίων είχε μέγεθος 5,6 βαθμούς.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα