ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

09:31 4/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Αυξημένα θα είναι από εδώ και στο εξής τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό της Γαλλίας και της Ιταλίας σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου Πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν και της Ιταλικής αστυνομίας. Ο Γάλλος Πρωθυπουργός φοβούμενος αντίποινα από... την Αλ Κάιντα μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, δήλωσε πως τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν γύρω από τις πρεσβείες, τις σχολές και τις επιχειρήσεις της Γαλλίας,
οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Μέρος του σχεδίου είναι η αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας και του στρατού σε δυνητικούς στόχους για τους τρομοκράτες, όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα αεροδρόμια.
Μετά και από την πρόσφατη βομβιστική επίθεση που έγινε στο Μαρόκο και κόστισε τη ζωή 8 Γάλλων, ο Φιγιόν δήλωσε πως: «Αποφασίσαμε να αυξήσουμε την επαγρύπνηση εντός του πατρίου εδάφους. Επίσης ζητήσαμε από τις πρεσβείες μας να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας τους, όπως και από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πλέον επικίνδυνες περιοχές του κόσμου».Αντίστοιχα και στην Ιταλία η αστυνομία δήλωσε πως θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, κυρίως στο Βατικανό και σε περιοχές αμερικανικών και πακιστανικών συμφερόντων. Το τμήμα δημόσιας ασφάλειας της Ιταλίας δήλωσε: "Ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα θα μπορούσε να προκαλέσει αντίποινα, ακόμη και μεμονωμένα".
Keywords
Τυχαία Θέματα