Αγωγη κατα της τουρκιας...

13:47 8/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας πριν αρκετό καιρό, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, Τούρκοι πράκτορες οργάνωναν εμπρησμούς σε ελληνικά δάση και...
που, όπως πάντα, δεν προκάλεσαν καμία σοβαρή αντίδραση στο ελληνικό κράτος, έκαναν τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου να κινηθεί νομικά την Πέμπτη 5 Ιουλίου, καταθέτοντας αγωγή σύμφωνα με την οποία ζητά από το τουρκικό κράτος αποζημίωση 50 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση 20000 στρεμμάτων δάσους που κάηκαν το 1995.
Κι ενώ απορούμε πάντα, αν και έχουμε
συνηθίσει πια την '' αντίδραση νεκρού '' του ελληνικού κράτος σε παρόμοιες σοβαρές περιπτώσεις, σε σχέση με τους γείτονες μας και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Πεντέλης τουλάχιστον έκανε αυτό που έπρεπε, αναλαμβάνοντας να διεκδικήσει και να λάβει, πέρα από την όποια χρηματική αποζημίωση, τις αποδείξεις κυρίως που θα επιβεβαιώνουν την πράξη των Τούρκων πρακτόρων. Κάτι που για την Ελλάδα θα σημαίνει πολύ, καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε πολλές '' εκκρεμότητες '' με τους πάντα '' καλοπροαίρετους '' γείτονες μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα