Αγωνας δρομου ενοψει των κρισιμων συναντησεων του σαμαρα

10:57 18/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Σειρά επικοινωνιών κατά το Σαββατοκύριακο με όλους τους στενούς συνεργάτες του και υπουργούς θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. ενόψει και των κρίσιμων επαφών που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα με τους ευρωπαίους...
εταίρους ο πρωθυπουργός.
Το πακέτο των νέων επώδυνων μέτρων για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ περιμένει τις τελικές διορθώσεις από το οικονομικό επιτελείο, ο Γιάννης Στουρνάρας
ετοιμάζεται να αποστείλει τον «καυτό» φάκελο στο Μέγαρο Μαξίμου και οι πολιτικοί αρχηγοί, κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, εκφράζουν τη στήριξή τους στον πρωθυπουργό για τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους κορυφαίους εταίρους.
Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκονται εισηγήσεις στενών συνεργατών του, για την στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετηθεί στις διμερείς επαφές της ερχόμενης εβδομάδας.
Άγνωστη παραμένει, στο μεταξύ, η ημερομηνία συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση καθώς πηγές του Μαξίμου υπογράμμισαν πως δεν θα γίνει πριν την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup, όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, θα μεταβεί σε Βερολίνο και Παρίσι. Θα προηγηθεί, στις 22 Αυγούστου, συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ με τους Μέρκελ και Ολάντ οι συζητήσεις θα γίνουν στις 24 και 25 του μηνός.
ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Την ερχόμενη Κυριακή, στη γερμανική πρωτεύουσα, θα βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γερμανικής διπλωματίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου θα συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε. Η επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Βερολίνο, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση να βρει σημεία επαφής με το Βερολίνο, ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ
Μετά το Βερολίνο και το Παρίσι, προγραμματίζονται συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Μάριο Ντράγκι και ίσως με την Κριστίν Λαγκάρντ (να σημειωθεί εδώ ότι το ΔΝΤ συνεχίζει τη χρηματοδότηση μιας χώρας μόνο όταν το χρέος της θεωρείται βιώσιμο).
Στις αρχές του Σεπτέμβρη επιστρέφουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα και λίγο αργότερα στις 14 του μηνός θα παρουσιάσουν την Εκθεσή τους στο Eurogroup.
Εκεί λέγεται ότι εάν και εφόσον δεν υπάρξουν ξαφνικές εμπλοκές θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ. Θα εκκρεμεί όμως η ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή, όπου τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν διαφωνίες και εντάσεις.
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση σε συνδυασμό με την κουβέντα για περαιτέρω «κούρεμα» του δημόσιου χρέους θα συμπεριληφθεί ενδεχομένως και υπό προϋποθέσεις στην «ατζέντα» της Συνόδου Κορυφής τον Οκτώβρη. Μέχρι τότε και η Ευρώπη συνολικά, του Βορρά και του Νότου, θα έχουν δείξει τι επιδιώκουν για το κοινό τους μέλλον...
Οι αντιδράσ
Keywords
Τυχαία Θέματα