ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

15:41 2/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Πυρά βαρεών όπλων ακούγονταν και το Σάββατο στο Αμπιτζάν, γύρω από τα τελευταία προπύργια των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον απερχόμενο πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό, όπως δήλωσαν κάτοικοι της πόλης και οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου...

Στη συνοικία Κοκοντί "ακούγονταν πυρά, ο υπόκωφος ήχος των βαρέων όπλων και οι ριπές των αυτόματων" γύρω από την κρατική τηλεόραση RTI, που εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Γκμπαγκμπό,
το κτίριο της οποίας βρίσκεται στην περίμετρο, όπου είναι επίσης η κατοικία του προέδρου, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής.
Το σήμα της RTI έχει αποκατασταθεί και η τηλεόραση μεταδίδει μουσική και εικόνες από την προεκλογική εκστρατεία του Γκμπαγκμπό. Παράλληλα, στρατιώτες πιστοί στον Γκμπαγκμπό κάλεσαν το στρατό να κινητοποιηθεί για να "προστατεύσει τους θεσμούς της Δημοκρατίας", σε μήνυμά τους που αναγνώστηκε στην RTI.
Το άλλο προπύργιο των δυνάμεων του απερχόμενου προέδρου, το στρατόπεδο της χωροφυλακής του Αγκμπάν, εξακολουθεί να αντιστέκεται στις επιθέσεις των δυνάμεων που είναι πιστές στον αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα πρόεδρο, Αλασάν Ουαταρά.
Η κυβέρνηση Ουαταρά ανακοίνωσε πως βρέθηκαν "αρκετοί ομαδικοί τάφοι" στις δυτικές περιοχές της χώρας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους υποστηρικτές του Γκμπαγκμπό.
Οι κατηγορίες αυτές του στρατοπέδου Ουαταρά διατυπώνονται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ότι τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 29 Μαρτίου σε συγκρούσεις στο Ντουεκουέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα