Αισιοδοξια φ. μπαρουεν για επιτευξη συμφωνιας για την ελλαδα

11:33 20/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας επί του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδαεξέφρασε τη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν. Όπως ανέφερε, έχουν υλοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί η... συμφωνία στην επικείμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ... με τους τραπεζίτες, τους ιδιώτες πιστωτές, τους πιστωτές του δημόσιου, τα κράτη και τις κεντρικές τράπεζες», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.«Αυτό θα επικαλεστώ
ως υπουργός Οικονομικών σήμερα. Πιστεύω ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλα όσα έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς», επισήμανε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να περιμένει άλλο ... η Ελλάδα έχει αποπληρωμές χρέους τον Μάρτιο και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με χρεοκοπία, κάτι που η Γαλλία προσπαθεί τους τελευταίους 18 μήνες να αποφευχθεί».Εκτίμησε ακόμη ότι ο ειδικός λογαριασμός για την Ελλάδα θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.Ανάλογες δηλώσεις έκανε σήμερα και η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα υλοποίησε τις ενέργειες που ανέμενε από αυτήν το Eurogroup». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά ζητήματα, κυρίως το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και ο όγκος της χρηματοδότησης, τα οποία πρέπει να τεθούν επί τάπητος στις Βρυξέλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα