Ακερμαν: δυσκολες οι χρηματοοικονομικες αγορες

21:26 31/5/2012 - Πηγή: Fimotro

Την πεποίθηση του πως όσο διαρκεί η κρίση στην Ευρωζώνη, τόσο πιο δύσκολες θα είναι οι χρηματοοικονομικές αγορές, εξέφρασε ο απερχόμενος διοικητής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν. Στη συνέχεια...
προειδοποίησε για το δύσκολο μέλλον που θα σκιάζει τον τραπεζικό τομέα.
«Για όσον καιρό θα επικρέμαται η Δαμόκλειος σπάθη από πάνω μας, θα πρέπει να αναμένουμε δύσκολες χρηματοοικονομικές
αγορές. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όσα συμβούν στο υπόλοιπο του έτους», τόνισε ο Άκερμαν στη συνέλευση 7.000 μετόχων της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στην τελευταία του εργάσιμη ημέρα πριν τη συνταξιοδότηση.
Σημείωσε επίσης πως τόνισε ότι «είμαι ευχαριστημένος που μπορώ κατά την αποχώρησή μου να σας παρουσιάσω ένα καλό φύλλο ισολογισμού. Οι διάδοχοί μου Γιούργκεν Φίτσεν και 'Ανσου Γιάιν μπορούν να κτίσουν ό,τι διέφυγε πριν».
Ακόμη τόνισε πως η τακτική κερδοφορίας που ακολούθησε στην τράπεζα της έχει εξασφαλίσει πως ουδέποτε θα χρειασθεί να προσφύγει σε κρατική συνδρομή.
Ο Γερμανός Φίτσεν και ο γεννημένος στο Λονδίνο Ινδός Γιάιν θα αναλάβουν από κοινού τη διοίκηση της Deutsche Bank από αύριο. Στη σημερινή συνέλευση μίλησαν με φειδώ στους μετόχους, αλλά αναμένεται ότι στους προσεχείς μήνες θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην πολιτική του τραπεζικού κολοσσού.
Keywords
Τυχαία Θέματα