Αλεξιαδης : αρχιζει η υποβολη των φορολογικων δηλωσεων

11:19 7/3/2016 - Πηγή: Fimotro
ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΟΥΜΕ...
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης προσθέτοντας ότι εφέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές...
Αναγνώρισε ότι υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων και τόνισε πως εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.
Σε ό,τι
αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων».
Αναφερόμενος στο αφορολόγητο είπε ότι υπάρχει κατηγορία πολιτών που το δικαιούται και επανέλαβε πως ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος.
«Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τρ. Αλεξιάδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα