Αλλαγη ηγεσιας στο πασοκ ζητουν κορυφαια στελεχη

Οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση του Κινήματος πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα μέσα του Ιανουαρίου, φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την...
συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. «Θα πράξω το καθήκον μου», διεμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου,
χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι σκοπεύει να κάνει. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μην μιλάει με ασάφειες και πρότεινε τριήμερη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου τον Φεβρουάριο. Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να καταθέσει πρόταση για το άνοιγμα των διαδικασιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε τις όποιες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, το λεγόμενο του PSI.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εναντίον των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά -όπως είπε- όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι σέβεται τις ανοιχτές διαδικασίες και μιλώντας για τον εαυτό του, ουσιαστικά δήλωσε «παρών» για την ηγεσία, λέγοντας ότι ανέλαβε το φορτίο του Υπουργού Οικονομικών με διαμορφωμένες τις δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις.

«Το έκανα για λόγους εθνικού καθήκοντος, για να αντέξει η πατρίδα. Για να αντέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ και η Κυβέρνηση», είπε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε:

«Και τώρα, πείτε μου τι θέλετε να κάνω. Να ασχοληθούν κάποιοι με την Κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση, όπως εγώ που έχω την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και κάποιοι με την επόμενη μέρα του ΠαΣοΚ;

Δεν το βρίσκω σωστό και δίκαιο, κάποιοι να αναλαμβάνουν το βάρος των δύσκολων χειρισμών και αποφάσεων και κάποιοι να φλερτάρουν, υποτίθεται, με το μέλλον.

Άρα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει η κατάσταση να αποσαφηνιστεί τώρα, με καθαρό τρόπο, καταστατικά οργανωμένο, ευρύτερης αποδοχής, με σεβασμό σε όλους, χωρίς να χρειάζεται κανείς να πιεστεί ή να εκβιαστεί».
Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες ανέφερε, απευθυνόμενος στους παρισταμένους, ότι είναι έτοιμος να καταθέσει τις φιλοδοξίες του «εφόσον μου το ζητήσετε».

Η τοποθέτηση Λοβέρδου
«Η λύση είναι μία: λιτές και αδάπανες διαδικασίες τριήμερης διάρκειας για ανάδειξη προέδρου, πριν από τις βουλευτικές εκλογές, με πιθανό χρόνο τον Φεβρουάριο», είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Προηγουμένως είχε πει στον κ. Παπανδρέου: «Ποιο από όλα τα καθήκοντά σας θα πράξετε;», εκτιμώντας ότι η εισήγηση του προέδρου του κόμματος διατηρεί
Keywords
Τυχαία Θέματα