Αλλαζει σελιδα ο βυρωνας (φωτο+βιντεο)

12:50 17/5/2014 - Πηγή: Fimotro
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΟΝΣΟΥΛΑ
Ο Βύρωνας μίλησε απόψε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ταπητουργείο με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση τουΠαναγιώτη Κόνσουλα. Οι πολίτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα με τον τρόπο που...
υποδέχθηκαν τον Ανεξάρτητουποψήφιο Δήμαρχο Βύρωνα στην ομιλία του και την Κυριακή 18 Μαϊου σφραγίζουν την Νίκη της Παράταξης«ΒΥΡΩΝΑΣ Καθαρή Επιλογή» στις κάλπες των 100 εκλογικών τμημάτων της πόλης.
Ο Βύρωνας γυρίζει σελίδα. Η πόλη αλλάζει!
Ο Παναγιώτης Κόνσουλας και οι συνεργάτες
του έγιναν ένα με τον κόσμο, με την ολοκλήρωση της ομιλίας, σε στιγμέςαποθέωσης και μεγάλου ενθουσιασμού, αποτέλεσμα μιας μεστής και ουσιαστικής ομιλίας του ανεξάρτητου υποψηφίουΔημάρχου.
«Ο Βύρωνας αλλάζει. Αλλάζει μετά από 12 χρόνια ενός συστήματος που αναχωρεί για άλλες πολιτείες».
Με σαφήνεια αναφέρθηκε σε μια σειρά δεσμεύσεων, όπως η δημιουργία χώρων πρασίνου, απαραίτητων υποδομών σεκάθε Γειτονιά, ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και αναδιοργάνωσης του τομέα καθαριότητας, δρόμων ήπιαςκυκλοφορίας, αλλά και της λειτουργίας του … γεφυριού της Άρτας – όπως τόνισε – το Κολυμβητηρίου της πόλης.
«Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε το απαραίτητο δίχτυ Κοινωνικής προστασίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας καιΦροντίδας. Κανείς χωρίς στέγη, κανείς χωρίς τροφή, κανείς χωρίς περίθαλψη και φάρμακα», τόνισε χαρακτηριστικά οΠαναγιώτης Κόνσουλας ο οποίος δεσμεύτηκε επίσης για τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και ΜουσείουΜικρασιατικής Ιστορίας «ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ιστορική διαδρομή των προγόνων μας, αυτό που θυμήθηκαν ναεξαγγείλουν τώρα, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια», όπως επεσήμανε.
Επανέλαβε τη δέσμευση του να μην μείνει ούτε ένα παιδί εκτός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και κατήγγειλετην ενέργεια του απερχόμενου Δημάρχου να αποκλείσει όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις πλην του εκλεκτού του, καθώςκαι το Σωματείο Εργαζομένων από την Επιτροπή Εγγραφών για τη νέα περίοδο. «Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Δεν θαπεράσει. Με την ψήφο σας, θα σταματήσουμε την αντιδημοκρατική ενέργεια», είπε διακοπτόμενος από θερμάχειροκροτήματα.
Δεν ήταν άλλωστε η μοναδική φορά που ο κόσμος διέκοπτε τον Παναγιώτη Κόνσουλα και χειροκροτούσε με θέρμη ταλεγόμενα του.
Επανέλαβε την απόφαση του για τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τη θέσπιση συμμετοχικούπροϋπολογισμού και επιτροπών γειτονιάς, τη συνεργασία με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, την αλλαγή του ΜοντέλουΔιοίκησης του Δήμου με το τέλος της ενός ανδρός αρχή.
Αναφέρθηκε στη θέσπιση Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής Θεατρικής Δημιουργίας στο Θέατρο Βράχων, παρακαταθήκη τουαείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Νικολαϊδη, αλλά και στη θέσπιση της Κάρτας Δικαιωμάτων του Πολίτη.
Οξύς ήταν για τις ευθύνες στη μη ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. «Άλλοι φωτογραφίζονται και συναγελάζονται μετους υπαίτιους κυβερνητικούς παράγοντες της απαξίωσης και υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας μας. Εμείς, σας κοιτάμεστα μάτια και σας διαβεβαιώνουμε. Αγώνας και διεκδίκηση για να παραμείνει και να λειτουργεί όπως χρειάζεται καιπρέπει», τόνισε με αποφασιστικότητα.
Η ομιλία του Παναγιώτη Κόνσουλα όμως είχε και προσωπικό τόνο. «Γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγάπησα αυτή την πόλη. Αγάπησα την πόλη της προσφυγιάς του ’22, την πόλη που έπαιξα, χάρηκα, έκλαψα. Την πόλη που λάτρεψα, την πόλητων νεανικών χρόνων. Ονειρεύτηκα για την πόλη μου, την πόλη μας. Έδωσα και δεν πήρα», είπεκαταχειροκροτούμενος.
Απευθύνοντας προσκλητήριο «αφύπνισης και ανατροπής» όπως το χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στο «συμβόλαιο τιμήςκαι ευθύνης» ώστε να «υπηρετήσουμε την αλήθεια και την διαφάνεια, την ενότητα και συνεργασία στην πράξη».
Διέκρινε την αποφασιστικότητα της κοινωνίας του Βύρωνα «να βάλει τέλος στη μιζέρια και τους τοπάρχες της, ναβαδίσει σε μια νέα πορεία, για μια νέα αφετηρία, μια νέα εποχή, μια νέα ελπίδα, μια Καθαρή Επιλογή».
Καλώντας τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης δίπλα του στο βήμα, ο Παναγιώτης Κόνσουλας, έγινε ένα μαζί τους με τον κόσμο που είχε κατακλύσει το χώρο της πλατείας να επευφημεί. «Δεν έχω λόγια στέρεψαν. Δεν έχω πώς να σας ευχαριστήσω. Αυτή είναι η γιορτή της Νίκης. Η γιορτή της Κοινωνίας του Βύρωνα. Η γιορτή τηςεπόμενης ημέρας», όπως είπε.
Κοινή πεποίθηση στους συνεργάτες του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου, με το τέλος της ομιλίας με την οποίαέκλεισε και η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του Α’ Γύρου, ήταν ότι η παρουσία του κόσμου σεσυνδυασμό με τον τρόπο που υποδέχθηκε τόσο τον Παναγιώτη Κόνσουλα όσο και τα λεγόμενα του, έστειλαναποφασιστικό και ηχηρό μήνυμα.
Ήλθε η ώρα πλέον ο Βύρωνας να αλλάξει σελίδα, να βαδίσει σε μια νέα πορεία.
«Απόψε γιορτάζουμε, την Κυριακή ψηφίζουμε Καθαρή Επιλογή και από την Δευτέρα γράφουμε τη νέα ιστορία της πόληςμας», ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Κόνσουλα στο τέλος, μιας μοναδικής εκδήλωσης στην καρδιά της πόλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα