ΑΜΑ ΣΕ ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ...

Γράφει ο Βασίλης Χιώτης
(από το : vima.gr)
Κάθε φορά που τα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν, δύο φίλες δασκάλες πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο που υπηρετούν στο Θησείο. Η μία μένει στην Πλατεία Κολιάτσου. Η άλλη μένει στον Πειραιά! Γιατί πάνε με τα πόδια μέσα στη βροχή; Γιατί πέρασε η...
εποχή του ωτοστόπ αλλά ο μισθός τους έχει μείνει σε αυτήν την εποχή!

Με 400 ευρώ
τον μήνα, δεν τους περισσεύουν για να πάρουν ταξί, όταν δεν λειτουργούν τα λεωφορεία και το μετρό.

Αυτούς ακριβώς τιμωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάθε φορά που απεργούν. Εγώ που θα πάω στη δουλειά μου με το αυτοκίνητο, θα ταλαιπωρηθώ κάπως, αλλά θα ξεκινήσω λίγο νωρίτερα και η ταλαιπωρία μου θα είναι ελάχιστη.

Ο Βενιζέλος έναντι του οποίου διαδηλώνουν θα πάει επίσης με το αυτοκίνητό του στο γραφείο κι αν κολλήσει στην κίνηση μπορεί να τον ξεμπλοκάρει κι ο αστυνομικός του.

Αλλά ο μεροκαματιάρης χάνει τον ύπνο του, κάθε φορά που σταματούν να περνούν τα λεωφορεία. Οι ηλικιωμένοι που την βγάζουν με μια κουτσουρεμένη σύνταξη, θα μείνουν σπίτι την ημέρα της απεργίας, αν δεν έχουν κάποιον να τους πετάξει στο γιατρό ή στην τράπεζα.

Την επόμενη φορά που θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ας γυρίσουν πρώτα να κοιτάξουν ποιους μεταφέρουν με τα λεωφορεία τους και τα βαγόνια τους.

Θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πια μαζί τους κανέναν από αυτούς που κάποτε είχαν φίλους κι έλεγαν μια καλημέρα το πρωί και μια καληνύχτα το βράδυ.

Αν θέλουν να διαδηλώσουν, ας πάνε μετά τη λήξη της βάρδιας τους στο σπίτι του Βενιζέλου για να μην μπορεί να επιστρέψει όταν τελειώσει στη δουλειά του. Ας ζητήσουν να τους βγάλει στην εκπομπή του ο Λαζόπουλος. Ας κάνουν ότι άλλο σκεφτούν και μάλλον τότε κι ο κοσμάκης θα τους συμπαρασταθεί στα αιτήματά τους.

Όταν όμως τιμωρείς τον κοσμάκη, τότε θα έρθει η ώρα που κι εκείνος θα αρχίσει να σε μουτζώνει. Κι αμα αρχίσει να σε μουτζώνει ο κοσμάκης, τότε το έχεις χάσει οριστικά το παιχνίδι…
Keywords
Τυχαία Θέματα