Αμεσα θα εφαρμοστουν τα μετρα για το λαθρεμποριο διευκρινιζει η τζακρη

16:01 12/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Aμεσα θα εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις με τις ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα διεμήνυσε η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για τη Βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη. «Οι έλεγχοι...
στην αγορά καυσίμων θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση... καθώς στόχος μας είναι να βγάλουμε από την αγορά όλη την παράνομη διακίνηση καυσίμων», δήλωσε η υπουργός στο Πρακτορείο FM.
Mε την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή
αυστηροποιείται σημαντικά το νομοθετικό πλαίσιο όχι μόνον λόγω των ποινών και των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων αλλά και λόγω της απαγόρευσης επανδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης, καθώς και των συγγενών του μέχρι δευτέρου βαθμού επί μία δεκαετία, τόνισε η κ. Τζάκρη. Η απαγόρευση της δραστηριοποίησης των συγγενών έγινε προκειμενου να διευρυνθεί ο κύκλος και να εισαχθεί η έννοια της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, καθώς, όπως εξήγησε η κ. Τζάκρη, βλέπαμε ότι ενώ έκλεινε ένα βενζινάδικο σε ένα σημείο την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή η σύζυγός του ή ακόμα και το παιδί του συνέχιζαν την ίδια εγκληματική συμεριφορά παραδίπλα.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της στη Βουλή η υφυπουργός είχε εκτιμήσει τις απώλειες του ελληνικού δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων στα 200 ως 600 εκατ. ευρώ ετησίως από ανείσπρακτους φόρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα