Αμφισβητει την συμφωνια της 26ης οκτωβριου ο ντραγκι;

11:39 19/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Με τη φράση «η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους της 26ης Οκτωβρίου θα πρέπει να επιβεβαιωθεί κατά πόσο είναι ρεαλιστική» ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Μάριο Ντράγκι, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων της...
Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό χρέος της 26ης Οκτωβρίου και εξ αντικειμένου θέτει θέμα αναθεώρησής της.

Την Τρίτη, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή για τα εναλλακτικά σενάρια που προετοιμάζει η ΕΚΤ «σε περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης θεωρήσουν μη εθελοντικό το κούρεμα που πραγματοποιείται» και εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο «νέων κονδυλίων που θα προστεθούν σε αυτά που αποφασίστηκαν τον Οκτώβρη για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας».

Στην απάντησή του ο κ. Ντράγκι, δήλωσε ρητά ότι «η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους της 26ης Οκτωβρίου θα πρέπει να επιβεβαιωθεί κατά πόσο είναι ρεαλιστική», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ότι τα αποτελέσματα του ελληνικού προγράμματος δεν είναι εκείνα που αναμένονταν στις 26 Οκτωβρίου, τόσο λόγω της πολύ πιο χαμηλής ανάπτυξης, όσο και λόγω κάποιας έλλειψης στην εφαρμογή του».
Keywords
Τυχαία Θέματα