Αναχωρησε για τις ηπα ο α. σαμαρας με σκοπο τις επενδυσεις

18:03 28/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός Συντάκτης
Αγαητό Fimotro,
Αναχώρησε για τις.. ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έως και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει ένα μαραθώνιο συναντήσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, με πολιτικούς και...
οικονομικούς παράγοντες, την ομογένεια καθώς και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων και αμερικανικών ΜΜΕ.
Ο
Αντώνης Σαμαράς έχει ένα βαρύ και κρίσιμο για την Ελλάδα πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
Κυριακή το πρωί εκκλησιασμό στον Ναό του Αγίου Νικολάου την όπου θα χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ θα δοθεί δεξίωση στην οποία θα παραβρίσκονται οι εκπρόσωποι από όλες τις ομογενειακές οργανώσεις της Αμερικής. Στο ίδιο πλαίσιο, θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου.
Δευτέρα στις 10:30 το πρωί, θα παρακαθίσει σε πρωινό με τους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει ομιλία καθώς είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις.
Στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο γεύμα και συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους της JP Morgan, όπου θα παραβρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ντάιμον. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 5:30 θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.
Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και, στη συνέχεια, θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστό για τις φιλικές απέναντι στην Ελλάδα θέσεις του.Στις 6:30 το απόγευμα, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης στη National Gallery of Art, στην Ουάσινγκτον.
Πέμπτη o κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη και θα επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας χημικών Dow Chemical, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της, Άντριου Λιβέρης. Την ίδια ημέρα, θα έχει συνάντηση με την εκδοτική ομάδα της «Wall Street Journal».Στις 6 το απόγευμα της προβλέπεται συνάντηση με την ομογενειακή οργάνωση Hellenic Ιnitiative, στην οποία θα παραβρίσκονται, όπως και τον περασμένο Αύγουστο που ήλθαν στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Στην Hellenic Initiative συμμετέχουν επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Βαρυσήμαντη η δεύτερη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ
Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ, ευελπιστώντας η "δεύτερη" του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχει..."θετικό πρόσημο" για την Ελληνική οικονομία.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα παραμείνει επί αμερικανικού εδάφους για έξι ημέρες και θα μοιράσει την διαμονή του μεταξύ Νέας Υόρκτης και Ουάσινγκτον θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα συζητήσουν για την οικονομία και για εθνικά θέματα, αλλά και για την ενίσχυση των επενδύσεων.
Εμείς πάντως το έχουμε ξαναπεί:
Μεγάλη βαρύτητα έδωσε ο... Αντώνης Σαμαράς στην "πρώτη του" επίσκεψή στην... Αμερική αφού όπως λέει οι... Αμερικανοί είναι σύμμαχοί μας ενάντια στην οικονομική κρίση... και έτσι πραγματοποιεί και δεύτερη.
Πολλοί...σχολίασαν την επίσκεψη του... Αντώνη Σαμαρά στην Αμερική με...διάφορους τρόπους και έβγαλαν διάφορα συμπεράσματα...και εκτιμήσεις...
Ο Αντώνης Σαμαράς ως... έξυπνος πολιτικός κοιτώντας το... μέλλον της Ελλάδος κατάφερε να... πραγματοποιήσει την... κατάλληλη στιγμή την κατάλληλη επίσκεψη στην... Αμερική και στον Ομπάμα...Επίσκεψη "ορόσημο" για την... πορεία της χώρας μας!
Ο πρωθυπουργός εκτιμώντας τις... διεθνής εξελίξεις και το τοπίο έντασης σε... Τουρκία, Συρία, Αίγυπτο, Λίβανο, Παλαιστίνη έδωσε το... Ελληνικό παρόν την... κατάλληλη στιγμή αφού ουσιαστικά θέλησε και κατάφερε να επιτύχει η Ελλάδα να... μπει στον συνδετικό κρίκο... Αμερική-Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρος με σκοπό την..."νέα οικονομική τάξη πραγμάτων"σε... γεωπολιτικό επίπεδο με κυρίαρχο θέμα την... ενέργεια και γενικότερα την... οικονομία!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρα μας ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε με τόσα... "κολακευτικά σχόλια" και τέτοιας έντασης για την... Ελλάδα και τον Αντώνη Σαμαρά!
Η απάντηση είναι απλή... ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε το ακατόρθωτο να ασχοληθεί πολύ σοβαρά ο... "Λευκός Οίκος" και ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα με την χώρα μας!
Σίγουρα οι... διεθνείς εξελίξεις βοήθησαν...μόνο που ο Σαμαράς "τρύπωσε" την κατάλληλη στιγμή!
Πολλούς τεχνοκράτες έχουν προβληματίσει τα... "λάθη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας" όπου... ανακεφαλαιώνοντας μόνον τις τράπεζες το μόνο που καταφέρνουν είναι να ζουν αυτές αλλά η χώρα και οι πολίτες τηςνα βρίσκεται στην... υποανάπτυξη και στην... ύφεση!
Στο... Αμερικανικό μοντέλο η κρίση αντιμετωπίζεται μέσα από την ανάπτυξη χρηματοδοτώντας την σε κάθε της βήμα.
Άρα:
Μήπως οι... Αμερικανοί ετοιμάζουν κονδύλια για... ανάπτυξη για τις "χώρες του άξονα" τώρα και για την... Ελλάδα ;
Μήπως η... κ.Μέρκελ και οι... Γερμανοί το γνωρίζουν και βιάζονται τονίζοντας ότι το 2014 θα δώσουν και ...άλλα κονδύλια την Ελλάδα ;
Συμπερασματικά:
Ο Αντώνης Σαμαράς "τρύπωσε" την κατάλληλη στιγμή όπως είπα όταν οι... διεθνείς εξελίξεις άφησαν ένα παραθυράκι ανοικτό....και έτσι πραγματοποιεί την δεύτερή του επίσκεψη όπου θα συναντηθεί και με τη ισχυρή κυρία του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ...όπου θα πέσουν "όλα" στο τραπέζι...

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα