''anakthση του δημοσιου ελεγχου των ναυπηγειων σκαραμαγκα''...

16:22 30/9/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ...
Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταγγείλει τη σύμβαση και να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την Abu Dhabi Mar του Ισκαντάρ Σάφα, ...
καθώς και να ανακτήσει τον δημόσιο έλεγχο των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,
σε επίσκεψή του στα ναυπηγεία.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη αποπεράτωσης των υποβρυχίων και διατήρησης των θέσεων εργασίας, ενώ έκανε λόγο για έγκλημα σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς έχουν δοθεί 2,5 δισ. ευρώ για να κατασκευαστούν έξι υποβρύχια, από τα οποία έχει παραληφθεί μόνο το ένα.
«Αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων, διότι ο ιδιοκτήτης ο κ. Σάφα κρατάει ενέχυρο τα τέσσερα υποβρύχια και όμηρους τους απλήρωτους εδώ και πολύ καιρό εργαζόμενους των Ναυπηγείων. Αλλά και τα ίδια τα Ναυπηγεία τα κρατά ενέχυρο» είπε ο κ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας, εκτόξευσε επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι η σύμβαση του 2010, που έχει την σφραγίδα τους, είναι «μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τν σφραγίδα του κ. Τσοχατζόπουλου».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις νομικής υποστήριξης, προεργασίας και διεκδίκησης στην Ε.Ε. για να ανακληθούν οι περιορισμοί που αφορούν στην κρατική ενίσχυση των ναυπηγείων.
«Σε μια περίοδο φτώχειας, λεηλασίας, αποεπένδυσης, ύφεσης που περνάει η χώρα μας είναι έγκλημα να δίνουμε δισεκατομμύρια στους απατεώνες ψευτοεπενδυτές και να αφήνουμε να ρημάζουν τα ελληνικά Ναυπηγεία. Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία μπορεί και πρέπει να γίνει μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της πατρίδας μας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας, προειδοποιώντας τις μνημονιακές κυβερνήσεις ότι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για το «έγκλημα» που διέπραξαν σε ό,τι έχει να κάνει με τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία γενικότερα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα