ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012 Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ...

H κυβέρνηση μεταθέτει την πώληση του ΟΠΑΠ για το 2012, αλλά θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στον διαγωνισμό για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων, είπε ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) την...
Παρασκευή, μετά τις αυστηρές συστάσεις της τρόικας για καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το δημόσιο διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία. Μετά, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις σε διαστήματα δύο εβδομάδων»,
είπε ο Κώστας Μητρόπουλος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί ο αναθεωρημένος στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 1,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, μιλώντας για πέντε πρότζεκτ.

«Θα προχωρήσουμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και την πώληση ακινήτων ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά», είπε, ενώ προανήγγειλε και πώληση ποσοστών σε ΑΤΕ και ΤΤ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, βάσει του μνημονίου που έχει υπογράψει με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 που περιλαμβάνουν εισηγμένες εταιρίες, άλλες ΔΕΚΟ και ακίνητη περιουσία.

Στόχος είναι τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του δημοσίου χρέους, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει φέτος στο 162% του ΑΕΠ.
Keywords
Τυχαία Θέματα