Ανεξαρτητοι ελληνες : προτεινουν εθνικο λογαριασμο οφειλετων δημοσιου

09:48 30/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να υπάρξει κίνητρο για την επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Όπως επισημαίνει το κόμμα, σε...
σχετική ανακοίνωσή του, η πρόταση αυτή, η οποία είναι προϊόν διαβούλευσης με τον επιχειρηματικό
κόσμο, εξασφαλίζει ένα πραγματικό κίνητρο για την επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και, ειδικότερα, για την αναβίωση της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης, αφού ο άνεργος επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα ούτε ακόμη στο επίδομα ανεργίας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση εφαρμογής της συγκεκριμένης αυτής πρότασης την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, και την εθνική κυριαρχία επί της οικονομικής πολιτικής και του προϋπολογισμού.
Η συγκεκριμένη πρόταση θα υλοποιηθεί με τη δημιουργία ενός «Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο οποίος θα τηρείται στη νέα Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων, υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Στον λογαριασμό αυτό, σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, θα πιστωθούν όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής, με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 3.000.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα θα πιστωθούν οι οφειλές ΦΠΑ, ΦΜΥ και Φορολογίας Εισοδήματος και λοιπών βεβαιωμένων ποσών στα Δημόσια Ταμεία, εισφορών ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και λοιπών ασφαλιστικών ταμείων κλπ. Όλοι οι λογαριασμοί θα τηρούνται υποχρεωτικά με κωδικό εσόδου, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η διαπίστωση της πηγής.
Keywords
Τυχαία Θέματα