Ανταπαντηση επι των λεγομενων του κ. κουτρικα

00:03 2/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μιχάλης Κριτσωτάκης
(απολυμένος και χρεωκοπημένος τέως Συμβασιούχος)
Αγαπητέ κύριε Κούτρικα,
Αντιπαρέρχομαι τις λεπτομέρειες των επιχειρημάτων σας καθώς θα μπορούσαμε να ανταπαντάμε με πληθώρα πολιτικών αντεπιχειρημάτων για... ημέρες και θα έπρεπε να ανοίξουμε δικό μας blog επί τούτου. Η ουσία για εμένα στα λεγόμενα του κυρίου Σαμαρά είναι αλλού. Όπως βλέπετε στο όνομα μου υπάρχει κρητική ρίζα καταγωγής. Αυτό εξηγεί γιατί δίνω μεγάλη σημασία στο Λόγο
του Ανδρός. Ο κύριος Σαμαράς έκανε μια μεγαλειώδη μεταστροφή (ειδάλλως επί το λαϊκότερον, κωλοτούμπα) στα πολιτικά λεγόμενα του λίγους μήνες πριν, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.Αυτή την κίνηση εγώ την διαβάζω με δύο μόνο τρόπους και πολύ δύσκολα κάποιος θα με μεταπείσει από αυτή την παρακάτω ανάγνωση:
= 1.= Πήρε το λόγο του πίσω ακυρώνοντας την αξία των λεγόμενων του, πράγμα που τον καθιστά πολιτικά αναξιόπιστο στα μάτια μου: Από φωναχτά νταηλίκια "δεν υπογράφω" πέρασε σε "συμφωνώ και δεν χρειάζεται υπογραφή" και κατέληξε στο να στείλει επιστολή εξπρές στις Βρυξέλλες με το κεφάλι σκυμμένο.Ακόμα και αν πούμε πως έκανε τελικά αυτή την μεταστροφή ζυγίζοντας λόγους εθνικού συμφέροντος τότε:
= 2.=Μίλησε αρχικά υπερβολικά πρόωρα και υπερβολικά έντονα, σε σημείο πολιτικής ανωριμότητος, προτάσοντας την δύναμη του λόγου του ως σημείο προάσπισης του εθνικού συμφέροντος με αποτέλεσμα να χάσει το κύρος του εντός και εκτός χώρας με την ατιμωτική μεταστροφή που έκανε. Επειδή όλη αυτή η διεθνής παρτίδα μπιλιάρδου που πάιζουν τα μέλη διαφόρων Στοών αυτή την στιγμή, γίνεται στην πλάτη ανθρώπων σαν και εμένα, θεωρώ εξαιρετικά πιθανό ο κύριος Σαμαράς και πάλι να μιλάει πρόωρα και πολιτικά ανώριμα και μετά τις κάλπες να κάνει άλλη μία μεγαλειώδη μεταστροφή για λόγους ομιχλώδους "εθνικού συμφέροντος" και τον λογαριασμό να τον στείλει πάλι σε θύματα σαν και εμένα και την φέρουσα αναπηρία συμβία μου σώζοντας και πάλι τους τραπεζίτες φίλους και συνδαιτημόνες του - ο κύριος Σαμαράς ουδόλως θα θιγεί στη δυνατότητα προσωπικής επιβίωσης από οποιαδήποτε πολιτική μεταστροφή των λόγων του και υπογραφή οποιοδήποτε νέου Μνημονίου Σωτηρίας της πατρίδας - η υπογραφή του ήδη υπάρχει κάτω από το τρέχον χαρτί που ως αδηφάγο φάντασμα καταστρέφει την εναπομείνουσα υποδομή της χώρας μας χωρίς καμμιά ελπίδα δόμησης ενός νέου παραγωγικού ιστού.Γιατί να μην το ξανακάνει?
Keywords
Τυχαία Θέματα