Αντιπαραθεση δικηγορων-συμβολαιογραφων

10:48 30/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ δικηγόρων και συμβολαιογράφων, με αφορμή τη δικαστηριακή ύλη που ζητούν οι τελευταίοι να περάσει στην αρμοδιότητά τους στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου που θέλει να...
αντιμετωπίσει τη μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι ανταλλάσσουν πυρά αφήνοντας αιχμές εκατέρωθεν για συντεχνιακά συμφέροντα που υποκρύπτονται στις αντιδράσεις τους.
Σε σχετική ανακοίνωση οι δικηγόροι «προειδοποιούν» ότι η προσπάθεια των συμβολαιογράφων να αφαιρεθεί δικαστηριακή ύλη επ' ωφελεία τους, μπορεί
να οδηγήσει στην πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων, με αυτονόητη κατάληξη τη σύνταξη συμβολαίων και από δικηγόρους, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Απαντώντας στις «σκληρές» δηλώσεις των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ιω. Αδαμόπουλου (Αθηνών) και Ν. Βαλεγράκη (Θεσσαλονίκης), ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Κ. Βλαχάκης εκφράζει τη λύπη του, που πρέπει να υπενθυμίσει ότι ο συμβολαιογράφος είναι -κατά το Σύνταγμα- δημόσιος λειτουργός και συντάσσει δημόσια έγγραφα που αποτελούν πλήρη απόδειξη για όλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα