ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

16:22 29/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Από τη μια πλευρά προχωρούν μέσα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας (Μιζουράτα) ενώ την ίδια στιγμή απώθησαν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις από τη Σύρτη προς το Μπιν Τζαουάντ. Να σταματήσει η «βάρβαρη επίθεση» από την Ομάδα Επαφής ζητά ο Καντάφι...
Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι προχωρούν εντός της πόλης Μιζουράτα, που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, πολλοί τομείς της οποίας εξακολουθούν να τελούν υπό τον έλεγχο
των αντικαθεστωτικών, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων.
«Η Μιζουράτα κινδυνεύει, οι δυνάμεις του εγκληματία (Μουάμαρ Καντάφι) προχωρούν σήμερα στο εσωτερικό της πόλης και τα άρματα μάχης πυροβολούν αδιακρίτως», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι, οι οποίες προχωρούν στο εσωτερικό της Μιζουράτα ρίχνοντας οβίδες από άρματα μάχης, ελέγχουν μόνο το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης.
«Η σφαγή που αποφεύχθηκε στη Βεγγάζη χάρη στην επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων θα διαπραχθεί στη Μιζουράτα», προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αντίθετα με αυτό που συνέβη στη Βεγγάζη, τα αεροσκάφη της συμμαχίας δεν έριξαν στα άρματα μάχης (των κυβερνητικών δυνάμεων) που βρίσκονται ήδη στο εσωτερικό της πόλης, λόγω του φόβου πρόκλησης θυμάτων μεταξύ των αμάχων».
Για ανθρωπιστική κρίση κάνουν λόγο οι αντικαθεστωτικοί
Ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών έκανε εξάλλου λόγο για μια «καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση» στην πόλη, από το δυτικό τμήμα της οποίας οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν εκδιώξει περισσότερες από 5.000 οικογένειες.
«Τώρα ορισμένες οικογένειες έχουν βρει καταφύγιο στα σχολεία και τα τεμένη. Η κατάσταση γίνεται πολύ ευαίσθητη και πολύ επικίνδυνη», σημείωσε.
Την ίδια στιγμή γιατρός του νοσοκομείου της πόλης δήλωσε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 142 ανθρώπους και τραυματίσει περισσότερους από 1.400 άλλους στην επίθεση που πραγματοποιούν κατά των αντικαθεστωτικών στη Μιζουράτα.
«Από τις 18 Μαρτίου, έχουμε δεχθεί τουλάχιστον 142 νεκρούς», σημείωσε ο γιατρός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
«Πλέον δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τους τραυματίες. Όμως έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των 1.400», εκ των οποίων περισσότεροι από 90 είναι σοβαρά, κατέληξε, προσθέτοντας ότι ένα τουρκικό πλοίο αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας για τη μεταφορά περίπου πενήντα τραυματιών.
Η Μιζουράτα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και βρίσκεται σε απόσταση 210 χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης.
ΗΠΑ: Δεν αποκλείει τον εξοπλισμό των αντιφρονούντων
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει τον εξοπλισμό των Λίβυων αντικαθεστωτικών που αγωνίζονται για την εκδίωξη του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε παράλληλα σήμερα η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις.
«Δεν έχουμε πάρει την απόφαση αυτή, αλλά βεβαίως δεν το έχουμε αποκλείσει», σημείωσε η Ράις σε συνέντευξή της στο πρόγραμμα «Good Morning America» του δικτύου ABC.
Η Ρ
Keywords
Τυχαία Θέματα