Αντωνη: το δουλεμα παει...συννεφο! αληθεια η ψεμα;

11:33 8/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Δεν ήθελα να ασχοληθώ με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω, ότι εδώ και χρόνια που παρακολουθώ τις ομιλίες των εκάστοτε πρωθυπουργών τα ίδια παραμύθια λένε!!! Πίστευα ότι ο...
Αντώνης Σαμαράς με την φλόγα και το πάθος που τον διακρίνει, θα έκανε κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς όμως διαψεύστηκα(!).
Αφορμή λοιπόν για να γράψω κάτι, ήταν η αναφορά του, στη λέξη «αλήθεια» που
επικαλέστηκε δεκάδες φορές, κάνοντας αναφορά και στον αείμνηστο Εμμανουήλ Κριαρά λέγοντας: «Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, ένα μεγάλο πνευματικό ανάστημα του Ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς. Διαλέγω μόνο μια φράση του. Μια αληθινή παρακαταθήκη του: «Να λέτε πάντα αυτό που πιστεύετε.. Και να πληροφορείτε σωστά».
Τόσο απλό και τόσο σοφό. Γιατί ο ίδιος είχε κατανοήσει τη δύναμη της αλήθειας και την ανάγκη να πολεμηθεί το ψέμα».
Αμέσως λοιπόν θυμήθηκα και εγώ τη ρήση του μεγάλου Ιταλού ζωγράφου της αναγέννησης, Τιτσιάνο Βετσέλλιο (Tiziano Vecellio ή Vecelli, π. 1485/90 - 27 Αυγούστου 1576): «Όλοι θέλουμε την αλήθεια! Αλίμονο σε όποιον τη λέει». Που είναι λοιπόν η «αλήθεια;».
Με Βάση αυτή την αναφορά του πρωθυπουργού, μπήκα στην «βάσανο» να διαβάσω τις άλλες δύο ομιλίες που είχε κάνει στη ΔΕΘ στις 8-9-2012 και 7-9-2013 και βεβαίως την 6-9-2014 που παρακολούθησα, για να δω, τι αλήθειες και ψέματα είχαν ακουστεί. Σας συνιστώ να τις διαβάσετε. Θα γελάσετε πολύ, γιατί οι διαφορές στο περιεχόμενου και το νόημα είναι ελάχιστες, και κυρίως στον τρόπο σύνταξης!

Εγκαίνια 77ης ΔΕΘ 8-9-2012. Διαβάζουμε από την ομιλία του:

«Το πρώτο, λοιπόν, που θέλω να σας πω είναι ότι στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια!
Ξέρετε, η αλήθεια πληγώνει καμιά φορά. Αλλά και η αλήθεια φωτίζει. Η αλήθεια δυναμώνει. Η αλήθεια ωριμάζει και οπλίζει όσους θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους.
Βρίσκομαι, λοιπόν, εδώ μπροστά σας για να σας πω την αλήθεια, αλλά και για να αναφερθώ στο σχέδιό μας, να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν». Ο Εμμανουήλ Κριαράς τότε ζούσε και δεν τον επικαλέστηκε.

Εγκαίνια 78ης ΔΕΘ 7-9-2013.

Η ομιλία του είναι σχεδόν η ίδια με κάποιες παραλλαγές. Έχει όμως και κάποιες προσθήκες από διάφορα γεγονότα, όπως το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με έμφαση τονίζει:
«Κατήγγελλαν με τους βαρύτερους χαρακτηρισμούς τη διεφθαρμένη ΕΡΤ που βρισκόταν σε μόνιμη απεργία επί χρόνια. Κι ύστερα μας κατήγγειλαν όταν κλείσαμε την ΕΡΤ για να δημιουργήσουμε στη θέση της ένα σύγχρονο οργανισμό αντικειμενικό ραδιοτηλεόρασης».
Και τον «δημιούργησε!». Τότε δεν είχε καταλάβει το έγκλημα που έπραξε η συγκυβέρνηση εις βάρος του πλεονασματικού και κερδοφόρου φορέα!
Εγκαίνια 79ης ΔΕΘ 6-9-2014. Μίλησε πάλι για την αλήθεια:
«Κάποιες φορές, η αλήθεια είναι πικρή. Όμως, ακόμα και τότε πρέπει να λέγεται. Και την είπαμε! Δυόμιση χρόνια τώρα δεν την κρύψαμε ούτε στιγμή. Ούτε και τις δυσκολίες που είχαμε να περάσουμε.
Τώρα, όμως, αλλάζει η κατάσταση. Τώρα η αλήθεια είναι λυτρωτική: Βγαίνουμε από την ύφεση! Βγαίνουμε από την κρίση! Τελειώνει η εποχή των Μνημονίων! Και τώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη προσοχή για να μην «ξανακυλήσουμε». Και η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρός με όπλο της η αλήθεια. Και η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε παραμερίζει ψέματα, ψευδαισθήσεις, εμμονές. Στηρίζεται στην αλήθεια.
Στην αλήθεια, αλλά και σε κάτι ακόμα, τυπικά Ελληνικό: Σε μια λέξη που δεν μεταφράζεται εύκολα σε άλλες γλώσσες και που συμπυκνώνει τις καλύτερες αρετές του Έλληνα:
Η Νέα Ελλάδα στηρίζεται στην Αλήθεια και στο Φιλότιμο!».
Μίλησε όμως και για την ΕΡΤ με έναν γρίφο που κρύβει πολύ υποκρισία και ψέμα:
«Προχωράμε, φίλες και φίλοι, στη στελέχωση και την πλήρη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, της Νέας Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έτσι, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, πολύ σύντομα θα γίνεται ο συντονισμός παραγωγών από τη Βόρειο Ελλάδα, που θα διαχέονται σε όλο το ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και θα μεταδίδονται και πέρα από τα γεωγραφικά όρια της Ελλάδας. Ο πλούτος της πνευματικής παράδοσης και οι οικονομικές ευκαιρίες της Ελληνικής περιφέρειας, θα προβάλλονται από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, στα πέρατα του κόσμου.
Κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη μας σε μεγάλο πολιτιστικό κέντρο όχι μόνο για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια αλλά ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου. Αυτό είναι ένα όνειρο μου. Ξέρω ότι είναι και δικό σας όνειρο. Και τώρα θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα».
Αυτό, ας μου επιτραπεί να πω, με σεβασμό στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ότι είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο της χρονιάς. Και αυτοί που του το έγραψαν τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Ας πούμε όμως και εμείς μια «αλήθεια!». Μπορεί και να έχει...δίκιο ο πρωθυπουργός. Γιατί από το Μάρτιο έχει διοριστεί γενικός διευθυντής περιεχομένου του μορφώματος (ΝΕΡΙΤ) στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τραϊανός Χατζηδημητρίου. Διευθύνει έναν ανύπαρκτο σταθμό χωρίς προσωπικό!!! Διευθυντής του εαυτό του. Αποκάλυψε Μάλιστα ο ίδιος, ότι πληρώνετε «πλουσιοπάροχα», για να «ξύνεται». Ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει. Αυτό το είπαν στον πρωθυπουργό; η τον εισαγγελέα; Α! ρε Ελλαδάρα! Θα μου πείτε ο πρώτος είναι που «ξύνεται» η ο τελευταίος;
Τελικά λέμε σήμερα την αλήθεια η την παίρνουμε στο μαξιλάρι μας, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη στις 29 Απριλίου 2012 στο Νίκο Χατζηνικολάου;
«Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο "μαξιλάρι μου"».

Και με ένα αχυρένιο «μαξιλάρι» έγινε ευρωβουλευτίνα! Για ποια αλήθεια μιλάμε λοιπόν; Και εσύ μα...α....Έλληνα πίστευε ότι σου σερβίρουν καθισμένος στην πολυθρόνα σου....ΜΜΕ και πολιτικοί(..). Δεν θα ξυπνήσεις ποτέ!
Keywords
ψεμα, θεσσαλονικη, σαμαρας, ΔΕΘ, ΕΡΤ, απεργια, ελλαδα, νέα, ΕΣΡ, τραπεζες, αποσυρση, μμε, Αντωνης Σαμαρας, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, βγαινουν, βημα, εδρα, μμε, ονειρο, προγραμμα, φλογα, ψεμα, ψεματα, ανεκδοτο, βαλκανια, γεγονοτα, γινεται, δυναμη, δυστυχως, εγινε, ευκολα, ειπαν, εμμανουηλ, εμμονες, εποχη, επρεπε, εφυγε, ζωη, ζωγραφου, ιδια, ομιλια, λειτουργια, μοιρα, μαρια, νικο, νοημα, παντα, ορια, παραμυθια, παθος, ρηση, συντομα, συγχρονο, σχεδιο, φορα, ψευδαισθησεις, δικιο, εμφαση, ετοιμη, φιλοι, γλωσσες, μπροστα, θελω να, βεβαιως
Τυχαία Θέματα