Απελευθερωθηκαν ιταλος δημοσιογραφος και βελγος συγγραφεας που ειχαν απαχθει στη συρια...

15:48 9/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Απελευθερώθηκαν μετά από σχεδόν έξι μήνες ο ιταλός δημοσιογράφος, Ντομένικο Κουίρικο, και ο βελγικής καταγωγής καθηγητής και συγγραφέας, Πιέρ Πιτσίνιν ντα Πράτα, οι οποίοι είχαν απαχθεί στη Συρία...

Ο Κουίρικο, έμπειρος δημοσιογράφος στα θέματα της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, έφθασε στη Συρία στις 6 Απριλίου ωστόσο τέσσερις ημέρες αργότερα τα ίχνη του εξαφανίστηκαν. Τον Ιούνιο επικοινώνησε με τη σύζυγό του, στην οποία επιβεβαίωσε ότι είχε απαχθεί.
«Ποτέ δεν χάσαμε την ελπίδα μας και όλες οι προσπάθειας στέφθηκαν με επιτυχία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, επιβεβαιώνοντας
ότι και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter και ο βέλγος πρωθυπουργός, Έλιο ντι Ρούπο, ο οποίος εξέφρασε την ανακούφιση και τη συγκίνησή του για τις οικογένειες των δύο ανδρών.
«Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον Άρη»
«Είναι σαν να έζησα πέντε μήνες στον 'Αρη, είμαι κουρασμένος αλλά νιώθω καλά» δήλωσε ο 62χρονος Κουίρικο στους ιταλούς και ξένους συναδέλφους του που τον περίμεναν στον αεροδιάδρομο του Τσαμπίνο της Ρώμης.
Σήμερα το πρωί ο ιταλός δημοσιογράφος, απεσταλμένος της εφημερίδας του Τορίνο «Λα Στάμπα», θα καταθέσει στην ιταλική δικαιοσύνη, σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στις 150 ημέρες ομηρίας του.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα