Απλα μαθηματικα

09:26 22/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
τα μαθηματικά δεν κάνουν ποτέ λάθος κι ειδικότερα τα απλά, τα μπακαλίστικα. Άλλωστε και η Μάργκαρετ Θάτσερ έλεγε ότι τα μαθηματικά της οικονομίας τα έμαθε στο μπακάλικο του πατέρα της...

Εγώ, καθώς κάθομαι εδώ στο μικρό μου συνοικιακό μπακάλικο, ασχολούμαι με τα μαθηματικά των εκλογών. Τα βάζω στο τεφτέρι μου κι έχουμε και λέμε:
Σ' όλες μα όλες τις μετρήσεις, ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ''ΟΧΙ'' του δημοψηφίσματος,
η παραμονή στο Ευρώ και στην Ένωση ήταν κυρίαρχη, με ποσοστό 75-80%!
Παρά το πουσάρισμα λοιπόν που δέχεται ξαφνικά ο Λαφαζάνης από τα γνωστά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να κόψει ψήφους από τον Αλέξη, δεν νομίζω ότι οι πολίτες γοητεύονται από την ηγετική παρουσία του συγκεκριμένου, προκειμένου να ξεχάσουν τα περί δραχμής κι εξόδου από το Ευρώ που ευαγγελίζεται ο εν λόγω σωτήρας του Έθνους.
Λοιπόν τα απλά μαθηματικά λένε:
Τα μνημονιακά-ευρωπα'ι'κά κόμματα Σύριζα-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και ΑΝ.ΕΛ. θα αντλήσουν ψήφους από τη δεξαμενή 75-80%!
Το υπόλοιπο 20-25% θα το μοιραστούν τα αντιμνημονιακά-δραχμόβια κόμματα και η Αποχή! ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ανταρσύα, και Λαφαζάνης-Λα'ι'κή Ενότητα κι αυτοί που θα επιλέξουν να μην πατήσουν το πόδι τους στις κάλπες αποτελούν αυτήν τη δεξαμενή ψήφων.
Καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να συμβεί μεγάλη, τεράστια έκπληξη για να ανατραπούν αυτά τα δεδομένα. Και κυρίως για να απολέσει ο Σύριζα την πρώτη θέση και για να πάρει ο Λαφαζάνης διψήφιο ποσοστό! Για μένα η μόνη μεγάλη έκπληξη που μπορεί (και πρέπει) να συμβεί είναι, να εκτιναχθεί το ποσοστό της αποχής σε δραματικά ύψη. Αυτό είναι και το μοναδικό ενδεχόμενο για το οποίο δεν έχει προετοιμαστεί το τραγικό πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά.

Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα