Αποφασεις και εκτροπες...

23:13 1/10/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του Στ.Ε, Παναγιώτης Πικραμμένος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εξέτασης της συνταγματικότητας των νέων οριζόντιων περικοπών που επιβάλλει το δεύτερο Μνημόνιο,...
καθώς δεν επιτρέπεται η οικονομική επιβάρυνση από τα φορολογικά μέτρα να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών (μισθωτών και συνταξιούχων κλπ), ενώ την ίδια στιγμή ευνοούνται άλλες κατηγορίες
ασυνεπών πολιτών.
Και προφανώς ο κ. Πικραμμένος γνωρίζει καλά γιατί αναφέρεται σε πιθανή αντισυγματικότητα των νέων μέτρων. Αρκεί κάποιος ανοίξει το Σύνταγμα της Ελλάδος και να διαβάσει το Πρώτο άρθρο εκεί ακριβώς που λέει ότι Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα, ή το Άρθρο Τέσσερα όπου αναφέρεται όσο πιο καθαρά γίνεται ότι Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, και θα καταλάβει πολλά, κυρίως όμως το γιατί ο κ. Πικραμμένος έχει θορυβηθεί λόγω της τροπής ή μάλλον της εκτροπής που βιώνει μια κοινωνία που έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει πια τα όρια της.
Και δεν μπορεί κάποιος να μην αναρωτηθεί ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός Συντάγματος που καθημερινά παραβιάζεται άρθρο- άρθρο, ενός Συντάγματος που καθημερινά κουρελιάζεται με τη γνωστή πια διαδικασία του κατεπείγοντος, από εκείνους ακριβώς που έχουν ορκισθεί ότι θα το τηρούν κατά γράμμα και θα το προστατεύουν.
Κλείνοντας ας σκεφτούμε όλοι το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος όπου αναφέρεται ότι η τήρηση του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Απλά ας το σκεφτούμε, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα