''αποκρυπτουν την αληθεια για τους εργαζομενους στα ληξιαρχεια''...

Για συκοφάντηση και απαξίωση των εργαζομένων στα ληξιαρχεία κάνει λόγο η ΠΟΕ - ΟΤΑ, με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την «έκρηξη» ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων στον δήμο Αθηναίων...

«Στόχος τους να μεταφέρουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους, κατηγορώντας τους μάλιστα για "σύσταση κυκλώματος"», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «αποκρύπτεται
η πραγματικότητα και η αλήθεια τόσο από τους εμπλεκόμενους δημάρχους όσο και από τα ΜΜΕ».
«Αντί να εντοπίσουν τις ατέλειες του νομοθετικού πλαισίου, αντί να λάβουν όλα τα μέτρα για την ολοκλήρωση του Εθνικού Δημοτολογίου και του Εθνικού Ληξιαρχείου, αντί να μετρήσουν τις επιπτώσεις των απολύσεων στην ψηφιοποίηση των αρχείων για τους στόχους των πολιτικών σχεδιασμών τους, βρίσκουν πάλι το «εύκολο θύμα», τους εργαζόμενους και τους μεταθέτουν τις ευθύνες πριν ακόμα ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε έρευνα», συμπληρώνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Η Ομοσπονδία προειδοποιεί πάντως ότι «το ψέμα έχει "κοντά ποδάρια"».
Επίσης, η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. πρωτ.: Φ131360/οικ.28227/24-10-2013) προς απάντηση του δήμου Αθηναίων, το οποίο «επιβεβαιώνει ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου ανταποκρίνονται σε όσα προβλέπουν οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις».
Μετά και από αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητεί «τόσο από τον δήμαρχο Αθηναίων όσο και από τα ΜΜΕ που πρόθυμα μιλούσαν για κυκλώματα, να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα