ΑΠΘ:ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

16:46 22/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η κατάσταση στο ΑΠΘ, λόγω των περικοπών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης είναι κωμικοτραγική, με την Παιδεία να οδηγείται στη λαιμητόμο...Με πρωτοβουλία του Αριστοτέλειου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αύριο...

Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση των Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων των ΑΕΙ
όλης της χώρας, με θέμα «Το Πανεπιστήμιο εν κινδύνω».
Στη διάρκεια της Συνόδου θα τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και θα γίνει προσπάθεια ώστε να ανευρεθούν τρόποι για την επιβίωσή τους.
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ εκφράζει με σχετική ανακοίνωση τη βαθιά της ανησυχία για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος, ως αποτέλεσμα των δραματικών περικοπών της κρατικής επιχορήγησης και των κονδυλίων της έρευνας, καθώς και μιας σειράς μέτρων που καθυστερούν εξελίξεις και διορισμούς εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού, προκαλώντας μεγάλα εμπόδια στην ακαδημαϊκή λειτουργία των ΑΕΙ.
Όπως επισημαίνει η Σύγκλητος, "η υπεσχημένη επιχορήγηση για το 2011 είχε οριστεί, μετά τη μείωση του 33%, στα 29.500.000 ευρώ, από τα οποία όμως, με το πρόσχημα της μη δυνατότητας απορρόφησης ποσού μεγαλύτερου του 7% μηνιαίως, μπορούν να εκταμιευθούν μόνο το 84%, που αντιστοιχεί σε 24.780.000 ευρώ. Το ποσό αυτό", υπογραμμίζει η Σύγκλητος, "δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για την κάλυψη των βασικών αναγκών που μπορούν να εξασφαλίσουν την οριακή λειτουργία του Ιδρύματος και οι οποίες ανέρχονται στα 36.429.166.
Το ΑΠΘ αποφάσισε εξάλλου να διακόψει τη λειτουργία του για τρεις ώρες την Τρίτη, 31 Μαΐου, ημέρα ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των φορέων της πόλης για τους κινδύνους που το απειλούν εξαιτίας μείωσης στην ήδη μειωμένη επιχορήγηση του τρέχοντος χρόνου
Keywords
Τυχαία Θέματα