Αρχισε η εξοφληση των φαρμακοποιων

15:08 24/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Με ανοιχτό το ενδεχόμενο η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα από 1ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πανελλήνιου...
Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Αν και χθες ξεκίνησε σταδιακά η εξόφληση των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, με την καταβολή ποσού ύψους 50 εκατ. ευρώ, εν τούτοις δεν φαίνεται να αλλάζει η στάση τουλάχιστον των «σκληροπυρηνικών».
Είναι χαρακτηριστικό
ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κ. Λουράντος δήλωσε χθες ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν πείθονται από τις γενικόλογες, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρη, σύμφωνα με τις οποίες ο Οργανισμός θα έχει εξοφλήσει πλήρως μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και τις εκτελεσμένες συνταγές του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, που πιστώθηκε χθες στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών όλης της χώρας, είναι μικρότερο από το ήμισυ του υπολοίπου για τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Μαΐου.
«Στην Αττική δεν υποχωρούμε. Να το ξέρουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος, καθιστώντας σαφές ότι δεν αλλάζει η απόφαση του ΦΣΑ να προχωρήσει από το Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου, σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Να σταματήσουν να δέχονται συνταγές από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισαν και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης στη γενική τους συνέλευση.
Αυτό θα προτείνουν και στην πανελλαδική συνέλευση των φαρμακοποιών την ερχόμενη Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι σε αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται ήδη οι φαρμακευτικοί σύλλογοι όλων των νομών της Κρήτης, καθώς και εκείνοι σε Μαγνησία, Κορινθία, Αργολίδα, Γρεβενά, Φλώρινα, Εύβοια, Κυκλάδες, Κέρκυρα, Ροδόπη, Θεσπρωτία και Κοζάνη. Την ίδια μορφή κινητοποίησης ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου οι φαρμακοποιοί στην Ημαθία και από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί σε Καστοριά, Κεφαλλονιά και Ιθάκη.
Συνέλευση
Αύριο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει κρίσιμη συνέλευση προκειμένου να εκτιμήσει τη διαμορφούμενη κατάσταση και να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1ης Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα προτείνει στη συνέλευση του ΠΦΣ η κινητοποίηση να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα