ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ : ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ

19:46 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Οι πυροσβέστες που απασχολούνται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δικαιούνται τη μηνιαία πρόσθετη παροχή (επίδομα) των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002, έκρινε ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 588/2011 απόφασή του. Ειδικότερα...
ο Άρειος Πάγος υπογραμμίζει ότι η μη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους πυροσβέστες που απασχολούνται με τη συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου), παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος). Ειδικότερα, έκρινε ότι η κατ΄ εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω
παροχής (επιδόματος) σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων.
Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση η χορήγηση της εν λόγω παροχής έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητες αποφάσεις του, έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα