Αρης σπηλιωτοπουλος : πρωτα απ' ολα σταθεροτητα

10:36 22/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Βασίλης Χιώτης
(από το Βήμα της Κυριακής)
Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα οικονομική, αλλά και από συνθήκες ασφαλείας των πολιτών, επισημαίνει ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος. Σημειώνει επίσης ότι όλοι οι υποψήφιοι...
θα κριθούν από τον λαό. Και οι νέοι και οι παλαιότεροι, εκ των οποίων ορισμένοι προκαλούν ήδη αντιδράσεις...

Με επιλογές υποψηφίων οι οποίες προκαλούν
αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματός σας, μήπως απομακρύνεται ο στόχος της αυτοδυναμίας;
«Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μέχρι στιγμής ποσοστά που δεν καθιστούν εύκολη υπόθεση την προοπτική της αυτοδυναμίας. Από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το ΠαΣοΚ. Εκτιμώ πάντως ότι όσο περνάνε οι μέρες και οδεύουμε προς την τελική ευθεία προς τις εκλογές, ο λαός έχει την πολιτική ωριμότητα να κρίνει και να ψηφίσει με βάση όχι τη δικαιολογημένη οργή και τον θυμό που όλοι μας σίγουρα αισθανόμαστε αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την ασφαλή προοπτική της χώρας».

Με αυτή τη λογική μπορεί να ψηφίσει και ΠαΣοΚ...
«Ξέρετε, είναι βαθύτατο "πιστεύω" μου ότι με την τύχη της πατρίδας μας δεν μπορεί κανείς να παίζει. Ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πρόγραμμα, θέσεις συγκροτημένες και κοστολογημένες, αλλά και με ανανέωση προσώπων στα ψηφοδέλτια που θα μπορέσει να συμβάλει στην υπέρβαση της κρίσης. Και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το προσφέρει. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που απαιτείται είναι πρωτίστως η σταθερότητα».

Σταθερότητα που όμως οδήγησε τη χώρα σε μια κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας...
«Ναι, πράγματι, τη στιγμή που μιλάμε και ως χώρα αλλά και ως πολίτες είμαστε σε καθεστώς συντεταγμένης χρεοκοπίας. Εχουμε όμως μπροστά μας δύο προοπτικές τις οποίες καλούμαστε όλοι μας να επιλέξουμε. Δηλαδή, ή θα αποφασίσουμε να παραμείνουμε στο ευρώ για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να θωρακίσουμε τη χώρα μας από κοινού και να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική ή θα οδηγηθούμε με την ψήφο μας σε άτακτη χρεοκοπία, ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου με απρόβλεπτες συνέπειες. Πιστεύω όμως ότι οι περισσότεροι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει πως άτακτη χρεοκοπία σημαίνει στάση πληρωμών, απολύσεις, ανεργία, δραματική μείωση της αγοραστικής μας δύναμης και κατάρρευση του κοινωνικού ιστού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την επιβίωση της χώρας μας. Ποιος σοβαρός πολίτης μπορεί να επιζητεί κάτι τέτοιο για τον ίδιο και τα παιδιά του;».

Σταθερότητα για εσάς σημαίνει μόνο οικονομική εξυγίανση ή και συνθήκες ασφαλείας για τους πολίτες;
« Ο κίνδυνος για το παρόν και το άμεσο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας είναι όντως πολύ μεγάλος. Η αναγνώριση του συγκεκριμένου κινδύνου δεν προέρχεται από ρατσιστικά αντανακλαστικά. Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να στερήσει τον μέσο πολίτη από την ίδια την πόλη
Keywords
Τυχαία Θέματα