''ας μην προτρεχουμε για το deal eθνικης - eurobank''...

21:09 8/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... TI ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ;
Προβληματισμό δημιούργησε η σιβυλλική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή αναφορικά με τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα, λέγοντας ότι «κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank...
Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε».
Η συγκεκριμένη φράση του υπουργού ήταν και
η μοναδική -τουλάχιστον στην πρωτολογία του- αναφορικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον τραπεζικό τομέα, καθώς απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις σχετικές διαπραγματεύσεις.
Από την άλλη, επανέλαβε ότι «οι καταθέσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες» και πως «η κυβέρνηση ακολουθεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος και τις καταθέσεις. Οι καταθέσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες».
«Χρειαζόμαστε ένα ενισχυμένο τραπεζικό σύστημα. Είναι μείζον θέμα η ολοκλήρωση ανακεφαλαιοποίησης έως το τέλος Απριλίου, ώστε να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα» συμπλήρωσε.
Τόνισε ότι «η εξυγίανση μέσω συγχωνεύσεων εξασφαλίζει τις καταθέσεις και τις θέσεις εργασίας», ενώ για την κυπριακή κρίση σημείωσε πως «η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει κάθε δυνατή λύση, για να βγει η Κύρος από το αδιέξοδο. Μετά από πρότασή μας υιοθετήθηκε από το Eurogroup η απορρόφηση κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα, με μόνο όρο να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος και μέσα σε δύο μέρες πραγματοποιήθηκε με απόλυτη εξασφάλιση των καταθέσεων και συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί κούρεμα στους συγκεκριμένους καταθέτες».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα