Αυριο η πρεμιερα για την απογραφη των συνταξιουχων του δημοσιου

10:54 14/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ξεκινάει από αύριο Πέμπτη η απογραφή στις τράπεζες 430.000 συνταξιούχων του Δημοσίου. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου. Οπως μάλιστα προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης των...
συνταξιούχων οι οποίοι δεν θα απογραφούν.
Όπως γράφει η Ημερησία, η απογραφή
θα γίνει από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Για την καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στις τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.
Από την απογραφή εξαιρούνται παιδιά κάτω των 12 χρόνων που λαμβάνουν σύνταξη από μεταβίβαση και συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού. Η καταγραφή θα γίνει με τους ακόλουθους τρόπους. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15 Μαΐου στην τράπεζα από την οποία τους καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη επιδεικνύοντας:
Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους.
Επιστολή που θα λάβουν από την Υπηρεσία Συντάξεων στο άνω δεξιό μέρος της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.
Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου να προσέλθει στην τράπεζα, θα πρέπει εναλλακτικά:
Ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση (τριμήνου), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να προσέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου με την εξουσιοδότηση, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου και την επιστολή που έχει λάβει για την απογραφή.
Ο συνταξιούχος να καταγραφεί με παρουσία κατ' οίκον της Δημοτικής Αστυνομίας ή δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα οριστεί από τον δήμο ύστερα από σχετικό αίτημα του συνταξιούχου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μετά την παρέλευση του διμήνου θα
Keywords
Τυχαία Θέματα