Αυριο το κρισιμοτερο δικαστηριο για την ερτ!

15:27 1/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Αύριο Δευτέρα 2 Δεκ. στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα δοθεί η πρώτη και καθοριστική δικαστική μάχη των μαχών που είχε αναβληθεί μετά από απαίτηση του Υπουργείου Οικονομικών...
δηλαδή, Στουρνάρα-Καψή και συγκυβέρνησης. Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη δίκη προτίμησαν την αναβολή(!). Η δίκη αφορά την απόλυση 20 εργαζομένων του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ
στην Κρήτη.

Νομικοί κύκλοι πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, θα δικαιωθούν διότι το δίκαιο είναι με το μέρος των εργαζομένων. Στην Ελληνική δικαιοσύνη υπάρχουν Τερτσέτηδες και πολυζωίδηδες. Η δίκη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί θα κρίνει και τον περεταίρω αγώνα του συνόλου των απολυμένων-εργαζομένων της ΕΡΤ. Συνδικαλιστικές ενώσεις από τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ, μαζί με έγκριτους νομικούς, αναχωρούν σήμερα και αύριο για να υπερασπιστούν την ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ, που διέκοψε με βίαιο τρόπο μια αυταρχική κυβέρνηση με δικτατορικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες εάν το ΥΠΟΙΚ χάσει τη δίκη, τότε δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις για την τύχη Καψή-Μάναλη, αλλά και των «ειδικών μονάδων» επιτελαρχών του Σουλτάνου(!). Πράγμα που σημαίνει ότι τα γιουσουφάκια πρέπει να αναζητήσουν άλλο Σουλτάνο η Πασά!!!

\Εν το μεταξύ, μηνύματα συμπαράστασης των απολυμένων-εργαζομένων έρχονται σχεδόν από όλες τις δημόσιες τηλεοράσεις των χωρών μελών της ΕΒU και όχι μόνο. Ιδιαίτερα μηνύματα έρχονται από (Ισπανία-Βαλένθια, Τσεχία, Πορτογαλία )... Που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Υπάρχει η σκέψη, εάν το δικαστήριο δικαιώσει τους εργαζόμενους, να γίνει συνάντηση των συνδικαλιστικών φορέων των χωρών μελών της ΕΒU στην Αθήνα που θα έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Ένα από τα πλέον συγκινητικά μηνύματα, αλληλεγγύης, εν όψει της αυριανής δίκης ήρθε πριν λίγες μέρες από την δημοσιογράφο της Βαλένθια Λόλα Μπανόν, όπου και εκεί η κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση(!).

Λέει: Αγαπημένοι Έλληνες φίλοι μας, το παράδειγμα αντίστασης που μας δώσατε στάθηκε πηγή έμπνευσης στον αγώνα μας. Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Μαζί θα αναζητήσουμε καλύτερους καιρούς με Ελευθερία και Δικαιοσύνη. Καλή τύχη στον δικαστικό σας αγώνα την επόμενη Δευτέρα. Έχουμε τραυματιστεί, δεν έχουμε όμως ηττηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα