ΜΠΟΥΣ:''ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ'' Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΑΝΤΕΝ

21:06 13/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος, που επί χρόνια αναζητούσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, είπε μόνο μία φράση στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα όταν ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν: «Καλή απόφαση».Ο Μπους αναφέρθηκε στην αμερικανική επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Μπιν Λάντεν...

σε ομιλία του σε μία συνάντηση με στελέχη hedge funds. Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου ABC που ήταν παρών μετέδωσε την είδηση.
Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι έτρωγε σουφλέ σε ένα εστιατόριο στο Ντάλας με τη σύζυγό του Λόρα και δύο φίλους τους όταν ενημερώθηκε ότι ο Ομπάμα προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του.
«Ζήτησα συγγνώμη και πήγα σπίτι για να δεχθώ το τηλεφώνημα», δήλωσε ο Μπους. «Ο Ομπάμα μου είπε απλώς 'Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός».
Αφού ο Ομπάμα περιέγραψε λεπτομερώς τη μυστική αμερικανική επιχείρηση στο κτιριακό συγκρότημα όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν και την απόφασή του να προχωρήσει η επιχείρηση, ο Μπους είπε στον Ομπάμα: «Καλή απόφαση».
Το ABC News μετέδωσε ότι ο Μπους ανέφερε στην ομιλία του ότι η δολοφονία του ηγέτη της αλ Κάιντα είναι μία νίκη για τους Αμερικανούς και «μία σημαντική νίκη στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας».
Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος επεσήμανε άλλωστε ότι πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που εντόπισαν τον Μπιν Λάντεν και αναφέρθηκε σε μία συνάντησή του στο Αφγανιστάν με την ομάδα 6 των Navy Seals, οι οποίοι διεξήγαγαν την επιχείρηση.
«Είναι καταπληκτικοί, έμπειροι, ταλαντούχοι και γενναίοι», είπε ο Μπους. «Τους είπα: 'Ελπίζω να έχετε ό,τι χρειάζεστε'. Ένας από αυτούς μου απάντησε: 'Χρειαζόμαστε την άδειά σας για να πάμε στο Πακιστάν και να τους σκίσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα