Χαμος με τη δικαιοσυνη και τον ψυχαρη

21:58 5/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!
Της Πόπης το... κάγκελο γίνεται στον χώρο της Δικαιοσύνης, της...
Κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Πριν από λίγο, ανακοίνωση εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για δημοσίευμα της εφ. «Το Βήμα» που δημοσιοποίησε καταγγελία της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη για παρέμβαση του ίδιου με αφορμή την υπόθεση της MIG.
Συγκεκριμένα,
η ίδια αναφέρει ότι της τηλεφώνησε ο υπουργός λέγοντάς της: Να επιστρέψεις τη δικογραφία εις την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, την οποία παρανόμως αφαίρεσες για να ευνοήσεις εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Η κα Τσατάνη, σύμφωνα με αναφορά της, καταγγέλλει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είπε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ότι «έχω στα χέρια μου ένα απόστημα που θα σκάσει σε βάρος μου και για να κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου....».

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου:
«Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της. Η κα Τσατάνη παραδέχεται στην ανακοίνωση της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία επικαλείται της επίσκεψης της δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντηση μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.
Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάνη.
Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του».

Από την πλευρά του ο Στ. Ψυχάρης, μια εβδομάδα μετά το άρθρο για την «Ο ηγέτης, ο εκδότης και η γάτα Ιμαλαΐων» όπου περιέγραφε μυστικές συναντήσεις του με τον Αλ. Τσίπρα, ο εκδότης επανήλθε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ. Σε άρθρο του ο Στ. Ψυχάρης υπό τον τίτλο «Τι μου ζήτησε ο Τσίπρας» υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός έκανε παρεμβάσεις ζητώντας αλλαγές στο επιτελείο των εφημερίδων του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Σύμφωνα με τον εκδότη του Βήματος μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας του ζήτησε να αντικατασταθεί ο διευθυντής των Νέων από δημοσιογράφο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την εκδίωξη βασικού σχολιαστή του Mega.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο Στ. Ψυχάρης, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από το 2014 την εκδίωξη του βασικού σχολιαστή του Mega, γιατί «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα».

Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει επίσης «την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής» αλλά και «την αντικατάσταση του διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ».

Επίσης στην πρώτη σελίδα του Βήματος υπάρχει άρθρο με τίτλο «Υπουργός εκβιάζει Εισαγγελέα - Αναφορά για πρωτοφανή παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη».

Το άρθρο αναφέρεται στον υπ. Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο και περιέχει κατηγορίες της Εισαγγελέως Τσατάνη. «...Δώσε πίσω τη δικογραφία Βγενόπουλου για να κάνεις Χριστούγεννα» φέρεται να της είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Η υπόθεση έχει φτάσει στη Βουλή, ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης αναφέρει στην εφημερίδα ότι δεν μπήκε ποτέ στην ουσία της υπόθεσης.

Σ.Σ. Fimotro : Συμπέρασμα; Κανένα απολύτως! Πραγματικός χαμός!
Keywords
Τυχαία Θέματα