Χειγκ: χρειαζονται διπλασιες προσπαθειες για την ανακαμψη στην εε

19:17 15/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Διπλάσιες προσπάθειες θα πρέπει να κάνει η ΕΕ προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πολλών χωρών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. Μιλώντας σήμερα στο...
τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο Χέιγκ καταδίκασε «τις ρυθμίσεις που κάνουν πιο περίπλοκα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις».

Ο βρετανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε σοβαρή την υποβάθμιση από τη Standard
and Poor's της πιστοληπτικής ικανότητας των μισών και πλέον χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία.

«Αυτό υπογραμμίζει το γεγονός ότι δεν τέλειωσαν τα προβλήματα για την ευρωζώνη. Στην Ευρώπη, και κυρίως στη Βρετανία, πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να δώσουμε ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Χέιγκ, «αυτό σημαίνει περισσότερες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με τον υπόλοιπο κόσμο, αυτό αποτελεί πίεση για την προώθηση της ενιαίας αγοράς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάψουν οι ρυθμίσεις που καθιστούν πιο περίπλοκα τα πράγματα για τις επιχειρήσεις».

«Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο με γραφειοκρατικές οδηγίες. Πρέπει να δοθεί έμφαση στο ελεύθερο εμπόριο. Αυτό πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να προχωρήσει», τόνισε.

Ο βρετανός υπουργός δεν θεωρεί πάντως πως η υποβάμιση από την S&P φέρνει την ευρωζώνη πιο κοντά στην κατάρρευση.
Keywords
Τυχαία Θέματα