'χιονοστιβαδα' προβληματων στο οδικο δικτυο

18:33 7/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Με πολλά προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, στην Εγνατία Οδό, αλλά και στα εθνικά και επαρχιακά δίκτυα νομών της Μακεδονίας. Η σφοδρή χιονοθύελλα και οι ισχυροί άνεμοι μεταφέρουν όγκους χιονιού και...
καθιστούν μηδενική την ορατότητα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εν τω μεταξύ, νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ορειβάτης στο όρος Μπέλλες Σερρών. Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Έβρο για το ενδεχόμενο πλημμυρών. Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Τα σωστικά συνεργεία
δεν κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν εγκαίρως τον 37χρονο ορειβάτη του οποίου η τύχη αγνοείτο από την Παρασκευή στο όρος Μπέλλες Σερρών.

Το πρωί του Σαββάτου ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός, πιθανότατα λόγω υποθερμίας, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.

Την Παρασκευή είχε εντοπιστεί ένας άλλος ορειβάτης που συνόδευε το θύμα, αλλά έφυγε για να καλέσει βοήθεια όταν τον είδε να αισθάνεται αδιαθεσία. Τις έρευνες στο βουνό πραγματοποίησαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η ΕΜΑΚ.

Σε ετοιμότητα στον Έβρο

Σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης των ποταμών Άρδα και Ερυθροποτάμου, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, στη Βουλγαρία, έχουν τεθεί οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα και για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκαν οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, να μη πλησιάζουν στα αναχώματα των δύο ποταμών και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδος ζωικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και εργαλείων από τις επικίνδυνες περιοχές.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις, στα σταθμήμετρα των δύο ποταμών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα μετακίνησης αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται σε ολόκληρο το δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, της Εγνατίας οδού, αλλά και στα εθνικά - επαρχιακά δίκτυα της δυτικής Μακεδονίας, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, αλλά και των ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν όγκους χιονιού και καθιστούν μηδενική την ορατότητα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό από τον κόμβο Κοίλων μέχρι τον κόμβο Καλαμιάς (σε μήκος δέκα περίπου χιλιομέτρων), στον νομό Γρεβενών, διακόπηκε και διεξάγεται εκ περιτροπής μόνο από το ένα ρεύμα (αυτό προς Γρεβενά), καθώς το άλλο ρεύμα προς Κοζάνη έχει σχεδόν κλείσει από όγκους χιονιού, που μεταφέρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Απαγορευμένη είναι για τα φορτηγά οχήματα (με φορτίο μεγαλύτερο των 3,5 τόνων) το τμήμα της Εγνατίας οδού από τον κόμβο Παναγίας ως τον κόμβο της Σιάτιστας, αλλά και η εθνική οδός Γρεβενών-Τρικάλων από το 1ο ως το 38ο χιλιόμετρο.

Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Καστ
Keywords
Τυχαία Θέματα