Χωρα η πατριδα;

09:34 19/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και μέσα στη δίνη που βρισκόμαστε από το 2008 και μετά ακούμε τους πολιτικούς να μιλούν συνεχώς για την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τον όρο '' χώρα '', έναν όρο ψυχρό, διπλωματικό, πολιτικό που δηλώνει τη γεωγραφική περιοχή με...
συγκεκριμένη έκταση και πολιτική οργάνωση, το κράτος, την έκταση γης, δηλαδή, την περιοχή, προτάσσοντας, την χωροταξική έννοια του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε.
Και σκέφτομαι ότι η γλώσσα που σκοπό έχει την απεικόνιση της σκέψης μας και στη συνέχεια
την επικοινωνία, κάνοντας τη συγκεκριμένη επιλογή, μέσα στο πολιτικό σκηνικό, άλλο δεν κάνει από το να μας μεταφέρει το τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι πολιτικοί, όταν μιλούν για την Ελλάδα. Ο συναισθηματικός όρος '' πατρίδα '' δεν χρησιμοποιείται πια σχεδόν ποτέ, αφού η Ελλάδα έχει γίνει χώρα προς διαχείριση, χώρα που εκποιείται στους ξένους, κομμάτι-κομμάτι. Η πατρίδα μας απειλείται, εκβιάζεται, λοιδορείται, ακριβώς γιατί οι Έλληνες πολιτικοί που τους πληρώνουμε πολύ '' ακριβά '', υλικά, αλλά δυστυχώς και ηθικά την μετέτρεψαν σε ''χώρα '', βάζοντας της τιμή, ξεπουλώντας την πρώτα μέσα τους και μετά στους δανειστές μας. Και είναι οδυνηρό να βλέπουμε ότι οι εθνικοί αυτοί μειοδότες κυκλοφορούν όχι μόνο ελεύθεροι, αλλά διεκδικούν την ψήφο μας και διαπραγματεύονται, ακόμα και τώρα για τη '' σωτηρία της χώρας '' που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται '' πρέπει να αναχρηματοδοτήσουμε επειγόντως τις τράπεζες που κινδυνεύουν ''.
Keywords
Τυχαία Θέματα