Χωρις τις υπογραφες πασοκ και δημαρ η αποφαση για την ερτ...

17:50 11/6/2013 - Πηγή: Fimotro
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ, ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ...ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!
Χωρίς τις υπογραφές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ
και τη ΔΗΜΑΡ, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση ΔΕΚΟ, όπως η ΕΡΤ...
Κατά πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, τα δύο κόμματα είχαν ενημερωθεί ήδη από το Σαββατοκύριακο για τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και είχαν κάνει γνωστό ότι δεν συμφωνούν και γι' αυτό δεν θα υπογράψουν οι υπουργοί που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Έτσι, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν υπέγραψαν, ειδικότερα, οι κ.κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος και Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι οποίοι, ως γνωστόν, έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, κ.κ. Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω υπουργοί, ακολουθώντας τη διαφωνία των δύο ελάσσονων κυβερνητικών κομμάτων, ζήτησαν να μην υπογράψουν.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η μη προσυπογραφή της πράξης από τα εν λόγω τέσσερα κυβερνητικά στελέχη, δεν δημιουργεί νομικό πρόβλημα, καθώς ο νόμος ορίζει ότι οι πράξεις μπορούν να δημοσιεύονται και να ισχύουν με την υπογραφή των δύο τρίτων των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που θεωρούνται οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί, αλλά όχι και οι υφυπουργοί, είναι 25, και η επίμαχη πράξη υπογράφηκε από τους 21 που, με εξαίρεση τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είναι όλοι τους στελέχη της ΝΔ.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα